fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra geeft haar huis een extreme make-over en begon met de vloer!

Natuur, rust en vrijheid; bijna mijn hele leven heb ik met veel plezier in het lommerrijke Hilversum gewoond. Ik behaalde er mijn VWO-diploma, ontmoette mijn man Hans, trouwde met Hans, kreeg er drie prachtige dochters en ik verloor er mijn beide ouders. Een plek waar ik heel veel heb meegemaakt en die mij heeft gevormd als persoon. Toch stelden Hans en ik elkaar afgelopen zomer de vraag: zullen we naar Amsterdam verhuizen? 

Na een lang onderzoekstraject hebben we de beslissing genomen toch in ons heerlijke huis in Hilversum te blijven wonen. Wat zeker meespeelde in de beslissing, is dat onze favoriete buren ook recentelijk het besluit hebben genomen er voorlopig te blijven wonen. Ook vinden we het heerlijk dat we hier genoeg ruimte voor logees hebben, zoals onze dochters of kleindochter Sophia. In een Amsterdams appartement wordt dat toch wat lastiger!

Extreme mini make-over

“Mam, wat wonen jullie eigenlijk toch mooi” zei Mara in die periode tegen mij. “Als jullie hier blijven wonen, dan zou ik jullie wel kunnen helpen met een leuke nieuwe inrichting. Dat het weer een aantal jaar meekan!” Deze kans hebben we met beide handen aangepakt en samen met Mara maakten we een plan hoe we ons huis een soort ‘extreme mini make-over’ konden geven. Uiteindelijk kozen wij voor een frisse lik verf op de muur, het vervangen van ons oude interieur én het aanpakken van onze vloer. Want onze klassieke eikenhouten visgraatvloer? Die schijnt tegenwoordig weer helemaal hip te zijn!

Fris en wit

Met behulp van een vriend, is binnen één week alles gewit, geschuurd en gelakt. Wat is dit al een enorm verschil zeg! Het lijkt alsof we jarenlang in een viezig, geel huis hebben gewoond. De grap is dat dit je altijd pas opvalt zodra je er de witte kwast overheen gaat. En dat geeft echt een super schoon gevoel. Als de muren en het houtwerk helemaal klaar zijn, is het de beurt aan de vloerenman. En ik vind het leuk om jullie hier wat meer over te vetellen!

Vieze, bruine vloer

Zoals ik al zei, hebben wij een eikenhouten visgraat vloer liggen. Deze hebben we bij de bouw van ons huis laten leggen en er daarna eigenlijk nooit meer omkijken naar gehad. Hoewel de vloer dus weinig onderhoud nodig had, is hij in de loop der jaren wel flink verkleurd en bijna donkerbruin geworden. “Wat als jullie de vloer nou laten opschuren en laten voorzien van een nieuwe, lichtere olie?” Om het voorstel kracht bij te zetten, laat Mara ons een aantal Pinterest-perfect vloeren op de website van Bona zien, waar wij écht geen nee tegen kunnen zeggen. “Wat vinden jullie bijvoorbeeld van de Nordic Frost? Dit is een wit gepigmenteerde olie die prachtige details uit de vloer naar voren haalt. Het is echt een trendkleur op dit moment en ik denk dat het prachtig is bij jullie huis.”

Onze vloer na 15 jaar verwaarlozing

Onze vloer na 15 jaar verwaarlozing

Upscale je oude vloer

Mara hoeft niet veel vloerstyling foto’s te laten zien, want wij zijn direct overtuigd. Nordic Frost it is! En ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het überhaupt leuk vind om zo met de vloer bezig te zijn. Ik wist niet dat je je oude houten vloer zo makkelijk een totaal nieuwe look kon geven. Houten vloeren zijn zeer duurzaam en zouden (als je hem goed verzorgd) een leven lang mee moeten gaan. Het idee van een leven lang dezelfde vloer maakte mij de laatste tijd wat benauwd, maar ik wist niet dat je met vloerstyling je vloer zo makkelijk zo’n ingrijpende stijlverandering kon laten doormaken.

Het resultaat

Benieuwd naar het eindresultaat van onze vloer? Dit is het geworden! Wij gingen van een flink verkleurde bruine vloer, naar een frisse Nordic Frost. Enne, hoe mooi staat dit bij onze nieuwe meubels? Ik heb nog steeds elke dag het gevoel dat we in een nieuw huis zijn komen te wonen!

vloer after

Onze oude vloer in een nieuw jasje! Staat ‘m goed he?

Bona Inspiration Vloerstyling Concept

In samenwerking met Internationaal gerenommeerde trendwatcher Cay Bond ontwikkelde Bona het Bona Inspiration Vloerstyling Concept, waarbij je keuze hebt uit 17 looks in vijf verschillende stijlen, van natuurlijk licht tot intens zwart. Met vloerstyling laat je jouw oude houten vloer door schoonheid en karakter uit zijn voegen barsten. Je ontziet bovendien het milieu. Je hoeft geen nieuwe vloer te laten leggen. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. En door het stofvrij borstelen en schuren behoort de eindschoonmaak tot het verleden.

Wat zou jij met je vloer doen?

Was jij al bekend met deze prachtige vloer make-overs? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook