fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra eet haar kiwi met schil en geeft nog 5 bijzondere manieren waarop je kiwi’s kunt eten

“Hoe hoor je een kiwi eigenlijk te eten?’ was de vraag die een vriend mij via whatsapp stelde. “Misschien kun je er meteen een artikel over schrijven voor op Damespraatjes.” Echt leuk vind ik het als blijkt dat ook mannen meelezen en wilde hem niet teleurstellen. Ik kocht een grote bak met kiwi’s, deed wat onderzoek op internet, putte uit mijn verleden en onderging wat bijzondere ervaringen. Met name bij de eerste kiwi-eet-tip!

1. Eet je kiwi als een appel. De kiwi zelf zit al vol vitamine’s, maar sommige gezonheidheidsgoeroe’s beweren dat er in de schil nog veel meer goede stoffen zitten. Eet je al heel gezond dan heb je die schil echt niet nodig om je nog beter te voelen. Ik at een kiwi met schil en vond het wel een bijzondere ervaring. Eerst de wat harige, klein beetje taaie schil en dan doorbijten naar het zachte vruchtvlees. Het was wel een sensatie! Als je de kiwi op deze manier eet is het wel (net als met ander fruit) belangrijk dat je ‘m eerst goed wast. En sommige mensen kunnen heel verkeerd (allergisch) reageren op de haartjes van de kiwi. Is dat het geval, kies dan voor een van de andere manieren om je kiwi te eten (of neem een andere vrucht, want de haartjes blijven ook na het schillen wel eens op het vruchtvlees plakken).

2. Eet je kiwi als een lolly. Mijn dochter vonden dit een traktatie en zagen een geschilde kiwi die ik op een vork prikte als een lolly. Het woord kiwi vonden ze lastig toen ze nog heel jong waren en daarom noemden ze de kiwi op een vork: kippie-lolly (en dat voor kleine vegetariërs). Tot op de dag van vandaag gebruiken we dit woord thuis en stiekem hoop ik dat Mara het ook aan haar dochtertjes doorgeeft.

3. Eet je kiwi alsof je uit een bakje eet. De kiwi moet voor deze manier wel goed rijp zijn. Snijd ‘m doormidden en laat je lepeltje door het vruchtvlees gaan. Is de kiwi nog te hard dan is het niet handig en kan het gebeuren dat je lepel regelmatig uitschiet.

4. Eet je kiwi netjes van een bordje. De kiwi is echt een prachtige vrucht die er mag zijn. Het iets wittere midden, de zwarte minuscule pitjes als een cirkel er omheen en dan het schitterende groene vruchtvlees. Door de plakjes op een bordje uit te spreiden laat je ten volle zien hoe mooi de kiwi is.

5. Eet je kiwi door ‘m te drinken. De kiwi is een geweldige smaakmaker en ook zeker geschikt voor smoothie’s. Zelf maak ik ze eigenlijk nooit omdat ik fruit liever eet (en er op kauw). Als ik toch een smoothie maak dan zit er kiwi doorheen vanwege de kleine zwartje pitje die heel blijven (heb ik toch iets om een beetje op te kauwen haha). Mocht je net als ik niet zo van de smoothies zijn maar meer van de Caipirinha, dan is dit een heerlijk kiwi Caipirinha recept.

6. Eet je kiwi door er mee te koken. Voor de hand liggend vind ik het niet maar je kunt ook koken met kiwi. Bijvoorbeeld door er jam van te maken of een smeuige cake te bakken. Hartige recepten met kiwi kwam ik eigenlijk niet tegen. Wel recepten dat kiwi in salades wordt gebruikt.

We zijn heel benieuwd of jij nog andere manieren hebt waarop je een kiwi kunt eten. Zou je ze dan met ons willen delen via de comments onder dit artikel? Vinden we leuk :-).

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook