fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra denkt terug aan haar gebroken neus na nieuws over jongen die niet aan musical mag meedoen!

sandra online drumles

Damn! Toen ik zojuist het berichtje in de krant las van een 12 jarige jongen die van zijn school niet mag meedoen aan de eindmusical moest ik terugdenken aan mijn afsluiting van mijn laatste schooljaar. Bij ons in de klas zat ook een jongen die niet mocht meedoen! De reden waarom was bizar! Hij had mij voor de school een gebroken neus geslagen!

Het was een van mijn beste vriendjes, zijn naam zal ik hier niet geven. We hadden zelfs een soort verkering, kalverliefde zou ik het nu noemen. Ik had de verkering uitgemaakt en hij vond dat niet leuk. In de klas kregen we daarna ergens anders ruzie over en hij vertelde me dat hij me na school zou opwachten.

Rake klap op de neus!

In die tijd was ik ook al niet zo snel bang voor andere mensen, maar hij had een erg agressieve blik in zijn ogen en ik voelde angst. Aan de meester vroeg ik of ik wat langer in de klas mocht blijven om hem nog wat te helpen met schriften opruimen, plantjes water geven, dat soort dingen. De meester, die ik niet vertelde waarom ik zo bleef dralen, moest op een gegeven ogenblik ook naar huis. In de hoop dat de jongen weg was liep ik naar buiten en daar stond hij. Wit heet, bijna briesend, en klaar om toe te slaan. De klap was raak, een vuist raakte mijn neus en het bloed liep er al snel uit. Mijn tas, viel op de grond met daarin een 80 jaar oud wetboek, dat ik van een buurman had gekregen omdat ik in die tijd advocate wilde worden. Het boek was stuk en mijn neus gebroken. Huilend ben ik naar huis gegaan. Boos over het boek, verdrietig over mijn gebroken neus en de definitief verbroken vriendschap.

Nog een jongen die niet aan de musical mag meedoen

Deze week stapten de ouders van een 12-jarige jongen uit Den Haag naar de rechter omdat hun zoon niet mag meedoen aan de eindmusical van de basisschool. Ze willen dat hij toch een rol krijgt, maar dat weigert de school. De jongen zou zich niet goed gedragen hebben in de klas. Wel op een heel andere manier dan in mijn situatie, maar je zult snappen dat ik terug moest denken aan mijn eindmusical, want mijn vriendje mocht als straf ook niet meedoen aan de musical. Wel mocht hij achter de schermen allemaal klusjes doen, maar het podium mocht hij niet betreden.

Overleg met ouders over straf

De straf van mijn vriendje werd trouwens opgelegd in overleg tussen mijn ouders, zijn ouders en de meester. En ook dit is heel anders dan bij de jongen die nu in het nieuws is. De vader van de jongen zegt tegen het AD dat de juf en zijn zoon niet door een deur kunnen en de jongen zou om het minste of geringste straf krijgen. “Zelf zegt hij dat de juf hem zoekt. En als ook anderen wat doen, krijgt alleen hij straf”, zegt de man tegen het AD. “Ik ben belastingadviseur. In mijn werk is naar de rechter stappen het allerlaatste wat ik doe. Maar wat is er nu nog te verliezen?”

Zijn ouders hopen dat de jongen toch nog kan meedoen aan de musical. Volgende week is de musical al!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook