fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra bereidt zich voor op haar fietstocht naar Rome en heeft nog wat hulp nodig

“Wat bezielt jou?” is de vraag die ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd krijg van mensen die niet begrijpen dat ik dit voorjaar in mijn eentje naar Rome wil fietsen. Maar er is bijna niets dat ik op dit moment liever wil en het geeft me zo’n fijn gevoel. Ik kan bijna niet wachten om aan de tocht te beginnen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Omdat ik over ruim vijf weken al vertrek ben ik nu volop in training. Per dag zit ik minimaal drie uur op de fiets, onder andere naar mijn werk (60 km) en in de weekenden maak ik langere tochten met vriendinnen. Wel zo gezellig :-). Mijn trainingen in de sportschool die ik daarnaast doe, probeer ik ook zoveel mogelijk met vriendinnen te doen. In de sportschool werk ik voornamelijk aan versterking van mijn spieren en verbetering van mijn core stability. Dat laatste is om pijntjes tijdens het fietsen te voorkomen, bijvoorbeeld aan mijn rug en schouders.

Omdat ik zo licht als een veertje de Alpen over wil ben ik eind augustus via Weight Watchers anders gaan eten en ben nu zo’n acht kilo kwijt. Het zou fijn zijn als ik nog twee kilo kwijtraak en dan ben ik op mijn streefgewicht van 70 kilo. Dat wordt weer fanatiek punten schrijven de komende twee weken!

Hoe ziet mijn tocht eruit?

Zoals je weet zijn er meerdere wegen naar Rome :-). Met de auto is het ruim 1.600 kilometer. Ik heb voor een fietsroute gekozen die redelijk autoluw is. Hij loopt in bijna 2.200 kilometer via Duitsland en Oostenrijk naar Rome. Bij Garmisch Partenkirchen ga ik de Alpen over en fiets dan onder andere via Verona en Assisi door Italië richting Rome. Per dag wil ik zo’n 140 kilometer fietsen, maar als ik de Alpen en Apennijnen over ga zal dat aanzienlijk minder zijn. De route die ik fiets staat beschreven in drie boekjes: Reitsma’s route naar Rome deel 1 t/m 3.

Waar heb ik hulp bij nodig?

De boekjes heb ik inmiddels gekocht en ’s avonds voor het slapengaan blader ik ze door en droom lekker weg over zonnige alpenweitjes en borden vol pasta. Maar als ik op mijn fiets zit wil ik die boeken helemaal niet gebruiken en het liefst zet ik de Reitsma route op mijn iPhone. Geen idee echter hoe dit werkt en ik ben nu op zoek naar iemand die mij daarbij kan helpen. En het liefst iemand die zelf de route naar Rome heeft gefietst zodat we wat ervaringen kunnen uitwisselen.

Ben jij zo iemand of ken je zo’n iemand zou je me dan willen mailen? Dit kan naar [email protected].

Trouwens, banden verwisselen kan ik nog steeds niet zelf en moet binnenkort een spoedcursus gaan volgen. Dus als iemand daar tips voor heeft, dan zijn die ook van harte welkom!

Sandra wil eind mei in 17 dagen naar Rome fietsen, een tocht van ruim 2.200 kilometer. Eerder fietste ze in haar eentje naar Salzburg, Parijs, Berlijn en Marseille. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Ed -

Hey Sandra. Je hebt mij ontmoet in Ferrara agiturismo bij Paolo. Hoe is t jou vergaan meissie? Ben benieuwd @Je

Reageer ook