fb
Damespraatjes Damespraatjes

Saar laat haar kinderen niet inenten: “Wij worden weggezet als een stel domme asocialen, terwijl wij juist bewust met de gezondheid van onze kinderen omgaan”

Bij Eén Vandaag deed Ruud Coolen van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), een stellige uitspraak: “Het niet laten inenten van kinderen moet consequenties hebben. Als korten werkt, moeten we dat doen”. Het niet inenten van kinderen zou volgens Coolen van Brakel gevolgen moeten hebben voor de hoogte van de kinderbijslag die de ouders ontvangen. Staatssecretaris Paul Blokhuis is volgens zijn woordvoerder niet van plan om vaccineren verplicht te stellen. Wel komt hij met een plan van aanpak om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. 

Verdeelde reacties

De reacties op de uitspraak van Coolen van Brakel zijn zeer verdeeld. Waar kamp ‘inent’ het stellig eens is met de man, is kamp ‘niet-inent’ vooral verontwaardig over de voorgestelde maatregel. “Inenten is niet verplicht, maar zo maak je het  dat wel” stelt een moeder op Twitter. Ook moeder Saar (43 jaar met twee zoons) is het oneens met Coolen van Brakel. Zij doet graag haar verhaal!

Bewuster en gezonder leven

“Veel mensen zouden mijn man Joris en mij omschrijven als alternatief. We eten geen vlees, dragen geen leer en zijn ons bewust van de wereld om ons heen. We doen hard ons best om zo dicht mogelijk bij de natuur te staan en goed voor mens, dier en de aarde te zorgen.”

Saar en Joris zijn niet altijd zo geweest. “Ook wij aten vroeger kiloknallers van de supermarkt, vlogen elke zomer naar Spanje en bezochten reguliere artsen.” Hier kwam verandering in toen Saar kanker kreeg. “Ik realiseerde me ineens dat we niet onsterfelijk zijn en dat alles eindig is. Ineens ging de knop om… Ik wilde mijn leven anders inrichten. Minder egoistisch. Bewuster. Gezonder.” Ook Joris was het hier mee eens en ze besloten samen het roer om te gooien. “We hebben onze baan opgezegd, ons huis in de stad verkocht en wonen nu op een groot stuk grond. We zijn zo goed als zelfvoorzienend.”

Niet inenten

Niet alleen namen Saar en Joris voorgoed afscheid van de stad, hun werk en hun lifestyle, ze namen op dat moment ook afstand van de reguliere gezondheidszorg. “Na het overwinnen van mijn kanker wilde ik hier niks meer mee te maken hebben. Ik weet zeker dat ik juist ziek ben geworden door alle troep die in het verleden in me is gestopt. Vlees, ongezonde voeding, frisdrank, kleurstoffen en inentingen.”

Om deze reden doen Saar en Joris het bij hun twee zoontjes helemaal anders. Ze krijgen gezonde, biologische voeding. We eten en leven volledig veganistisch. En we hebben besloten de jongens niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma te laten inenten. Mede om deze reden maken we ook geen gebruik van het consultatiebureau. Onze jongens staan onder controle van een alternatief genezer uit ons eigen netwerk. Ze zijn nog nooit ziek geweest. Dat lijkt me bewijs genoeg,”

Onbegrijpelijk

Saar vindt het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die ervan overtuigd zijn dat de niet-inenters minder kinderbijslag moeten krijgen. “We trekken toch ook de kinderbijslag niet in van ouders die hun kinderen meenemen naar de McDonalds? Of ouders die hun kinderen niet dagelijks voorlezen? Ik vind het een flutmaatregel die onze keuzevrijheid inperkt. Ik wil niet gestraft worden voor het maken van onze eigen keuzes. Wij worden nu weggezet als een stel domme asocialen, terwijl wij juist extreem bewust met de gezondheid van onze kinderen omgaan.”

Wij nodigen jullie van harte uit om, op respectvolle wijze. te reageren op het verhaal van Saar.

Benieuwd naar het item van Eén Vandaag? Bekijk het hier!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Thierry -

“ze zijn nog nooit ziek geweest, dat is bewijs genoeg”.. Joh.. Dat is leuk, ik ben ook nooit ziek, maar wel ingeënt vroeger. Dat Saar kanker heeft gehad, kan meerdere oorzaken hebben, 1 daarvan zijn mogelijk de stoffen doe we allen binnenhalen, dag Saar voor haar kinderen, en nog erger voor andermans kinderen, voor God wil spelen.. Dat vind ik nog het ergste.. Als haar kinderen wel zie k worden, moeten ze opeens wel naar de reguliere geneeskunde.. Wat als haar kinderen een ongeluk krijgen, en wat breken, gaat Saar dan ook naar de alternatieve genezer? Ben benieuwd..

Brenda -

Ik heb mijn kinderen bewust wel laten inenten. Ik heb zelf kinkhoest gehad. En dankzij de inenting die ik heb gehad, is mij een ziekenhuisopname of ernstige benauwdheid bespaart gebleven. Het klopt dat de voorlichting slecht is. Pas als je de keuze al moet maken krijg je informatie. In een veel eerder stadium (nog voor zwangerschap) meer en transparantere info is beter. Dit is ook het voorstel wat kwam uit een kleinschalig onderzoek door (destijds) de moederraaf in Zwolle. Maar ouders korten? Nee. We betuttelen in NL veel te veel. Dat zorgt juist voor weerstand. Goede duidelijke voorlichting is het sleutelwoord. Voor alles!!

Jeroen Hellingman -

Helaas zijn, juist door het enorme succes van vaccinaties, veel mensen zich totaal niet meer bewust van de enorme hoeveelheid ellende die infectieziektes kunnen veroorzaken. Door zich niet in te laten enten, vormen deze mensen helaas een broedplaats voor nieuwe variaties van ziektes, die potentieel daardoor kunnen evolueren tot vormen die resistent zijn tegen de vaccinaties die we nu hebben. Ze zijn daarmee niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor de samenleving. Ik ben dus voor het stoppen van kinderbijslag, en bovendien voor het geen toegang verlenen tot kinderopvang, speelzalen, zwembaden en scholen, en als dat leidt tot boetes wegens het niet voldoen aan de leerplicht, jammer dan. Die vaccinaties zijn niet alleen om je te beschermen tegen de ziektes van anderen, ze zijn er ook om de anderen te beschermen tegen de ziektes van jou. Als jij het nalaat redelijke en veilige voorzorgsmaatregelen te nemen en daardoor een gevaar vormt voor de samenleving, dan moet de samenleving zich daartegen beschermen.

Nathalie Schalke -

Ik ben het helemaal met je eens dat je kanker zou hebben kunnen krijgen van alle rotzooi die we onbewust door ons eten binnen krijgen. We weten niet wat er allemaal mee gedaan is en wat voor middelen zijn toegediend. Hoe transparant de voedselindustrie ook pretendeert te zijn. Wat betreft vaccinaties vind ik dit een heel ander verhaal. Ziektes die vroeger vele levens eisten zijn nagenoeg verdwenen, juist door ons vaccinatieprogramma. Dat is volledig wetenschappelijk aangetoond en onderbouwd. Dat er risico’s aan vastzitten is waar. Leven is nu eenmaal niet zonder gevaar. Niemand zal deze pretknikker levend verlaten. Gezond, biologisch en of veganistisch leven is een mooie bewuste keuze die ik kan begrijpen maar staat los van vaccinatie. Beiden zijn goed en als de vaccinatiegraad terugloopt dan vergoot het risico op terugkeer van ‘vergeten’ ziektes evenredig. Met een gezonde bewuste levensstijl doe je niemand kwaad, niet inenten betekent wel dat je anderen bloot stelt aan de risico’s waar jij voor kiest ze te nemen. Korten op kinderbijslag vind ik onzin, vaccineren is niet verplicht. Wel vind ik dat je eerst jezelf heel goed moet laten voorlichten, zowel van de wetenschappelijke zijde als van de alternatieve wijze en dan een beslissing neemt op basis van aangetoonde feiten en niet op basis van onderbuik gevoel. Een ieder die met deze luxe keuze worstelt wens ik veel wijsheid.

Jeannette -

Geweldig hoe jullie bezig, want de inentingen kunnen ook veel leed veroorzaken en daar is niet iedereen van bewust….het is ozo gemakkelijk om maar alles op te volgen want er “voor gekauwd” wordt.

Liset -

Jullie gaan misschien bewust met de gezondheid van je eigen kinderen om maar zeker niet met die anderen. Plus het feit dat je je nu ws niet realiseert hoe ontzettend ziek je kinderen kunnen worden (tot levensbedreigend aan toe) als ze wel zo’n ziekte krijgen. Dus of jullie echt zo bewust er mee omgaan?????????

Reageer ook