fb
Damespraatjes Damespraatjes

Roelie: ‘Mijn vriend heeft ADHD en soms trek ik dit niet’

vriend adhd

Tussen Roelie en Boris was het liefde op het eerste gezicht. Drie jaar later zijn ze nog steeds samen, maar de relatie is voor Roelie soms tamelijk zwaar. “Boris heeft ADHD en dat is zo vermoeiend, soms trek ik het niet.”

Daar stond-ie haar droomvent in een Hawaïshirt achter de bar. “Ik ontmoette Boris in mijn stamkroeg. Ik kwam daar al jaren en hij verving Theo die op vakantie was. Ik ging zitten, ik keek hem aan, hij gaf me een handkus en keek me indringend aan. ‘En wie is deze schoonheid?’ vroeg hij. Ik gleed zo ongeveer van mijn kruk af. Wie was dit? Ik moest het weten!” Roelie vogelt uit dat Boris single is en drie weken lang bezoekt ze haar stamkroeg om maar bij Boris te zijn. “Doodzenuwachtig werd ik van hem. Ik was hopeloos verliefd geworden, maar wist niet hoe hij over mij dacht. Toen hij me op een goed moment na sluitingstijd zoende, wist ik: ‘dit zit goed’.”

Een bulderende Boris

Hun eerste echte date brengen ze door in een dierentuin, een idee van Boris. “Het was nou niet de eerste plek waaraan ik dacht, maar het was echt zo ontzettend leuk. Boris was helemaal zichzelf en in zijn element. Het viel me wel op dat-ie druk was, maar ik vond het geen probleem. Ik houd wel van een beetje leven in de brouwerij.” De leuke dag besluiten ze met een etentje in een romantisch restaurant waar Boris nét even te hard praat. “Ik moest daar zo om lachen. Als Boris ergens enthousiast over wordt, gaat zijn stemvolume omhoog. Ik zag anderen al verstoord omkijken wat ik alleen maar onwijs grappig vond.” Gierend van de lach en dronken van de liefde verlaat het verliefde stel het restaurant.

Soms cijfer ik me weg

Vanaf die dag was het dikke mik tussen Roelie en Boris. “Dat eerste jaar was zo leuk. We vraten het leven, gingen met onze kop voorover de berg af en hadden zoveel lol. Ik moest soms wel moeite doen om Boris bij te houden en cijferde mezelf daarvoor weg. Ik deed dat niet bewust, dat gebeurde gewoon. Boris had overal het hoogste woord en ik vond dat prima.” Als een vriendin voorzichtig oppert dat Boris misschien wel ADHD heeft, is Roelie in eerste instantie verbaasd. Maar als ze er langer overnadenkt, denkt ze dat die vriendin misschien wel gelijk heeft.

Hij kan zo vermoeiend zijn

Roelie besluit het gesprek aan te gaan met Boris en Boris moet heel hard lachen. “Hij dacht dat ik dat wel in de gaten had, juist omdat ik er niet naar vroeg. Maar hoe moest ik het weten? Ik heb me nooit zo verdiept in ADHD’ers.” Hoewel Roelie in het begin van hun relatie er niet zoveel moeite mee had, moet ze bekennen dat ze zo nu en dan doodmoe van Boris wordt. “Boris is super impulsief en druk. Hij kan aan één stuk doorpraten, maar zijn stemming kan ook zo maar opeens omslaan. Ik kan hem dan niet volgen omdat ik niet zo snel kan schakelen als hij. Dat is vermoeiend.”

Zijn wandelende agenda

Soms heeft Roelie ook het idee dat ze de wandelende agenda van Boris is. “Hij vergeet alles. Als ik hem vraag mij op te halen van bijvoorbeeld een feestje, dat denkt hij daar niet aan. Zit-ie doodleuk een film te kijken en vergeet hij de hele wereld om zich heen. Zijn hoofd zit altijd vol gedachten, hij springt van de hak op de tak.” Wat Roelie een heikel punt vindt, is de seks. “Er zit bij ons nooit regelmaat in en soms heeft Boris elke dag zin en dan weer dagen niet. Het lijkt dan wel of hij manisch is en continu wil seksen. Ik heb daar niet altijd zin in, zeker niet als ik een drukke dag heb gehad, we lekker in bed liggen en ik op het punt van in slaap vallen sta. Best irritant als Boris dan toenadering zoekt en ik hem moet afwijzen.”

Hij ging keihard vreemd

Toch voelt Roelie zich gedwongen om met Boris te vrijen als hij toenadering zoekt. En dat heeft een reden. “Ik ben er achter gekomen dat Boris in zijn zeg maar manische periodes een keer is vreemdgegaan. Ik kwam erachter omdat iemand uit de kroeg Boris weg had zien gaan met een andere vrouw. Toen ik Boris om uitleg vroeg, ontkende hij het niet. Hij deed een beetje vaag zo van ‘ja, ik was mijn medicijnen vergeten te slikken en dan weet ik soms niet wat ik doe’. Misschien is dat wel zo, ik weet niet zo goed hoe dat werkt in het brein van iemand met ADHD, maar ik geloof hem niet echt. Hij heeft me ontzettend op mijn hart getrapt en heeft me beloofd om te proberen zijn kop erbij te houden, maar gerust ben ik er niet op.”

Wil hem niet kwijt

Dus als Boris toenadering zoekt, dan beantwoord zij die om te voorkomen dat ze hem in de armen van vreemde vrouwen jaagt. Ook heeft Roelie overwogen een punt achter de relatie te zetten, want seks met een ander is voor haar altijd een no go geweest. “Weet je wat het is, ik wil Boris niet kwijt.”

Wat denk jij? Doet Roelie er goed aan om in het goede van Boris te blijven geloven of kan ze beter een punt achter de relatie zetten want eens een vreemdganger altijd een vreemdganger. Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Kevin Bidwell via Pexels

Jenny: ‘Mijn vriend is zo verschrikkelijk gierig dat ik overweeg met hem te breken’

gierig man

‘Geld moet rollen’. Dat was het motto van het gezin waaruit Jenny (42) komt. “Mijn ouders deden nooit moeilijk over geld. Als ze het hadden, gaven ze het uit en deelden ze het gul. Als ze minder geld hadden, dan zetten ze de tering naar de nering en waren creatief genoeg om te overleven.” Jenny maakt zich dan ook niet zo druk om geld, maar haar vriend Frank zit als een Dagobert Duck op zijn centen. “Die man is zo gierig, dat is gewoon niet leuk meer ….. Lees verder

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Tineke -

Wat ik vooral opmerk is een gebrek aan open communicatie… Praat met elkaar, wees duidelijk in je verwachtingen, wensen, behoeftes.
Mss wil hij liever een open of poly relatie… Mss je zomaar ‘laten nemen’ omdat je bang bent day hij je gaat bedriegen is onzin, als hij vreemd wil gaab doet hij dat ongeacht of hij gisteren bij jou gemogen heeft.

Joris -

“Drie jaar later zijn ze nog steeds samen”. Zo hé, een prestatie van jewelste, zeg! Ik ben geen arts, maar ik ken manische periodes alleen van mensen met een depressieve stoornis, niet van ADHD’ers. I call bullshit.

Reageer ook