fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action Fanpagina zoekt kraamcadeautjes uit

Nog een paar weken en dan wordt het kindje van Mara en Ward geboren. Sandra en ik kunnen niet wachten tot dat kleine meisje er is en zijn druk met het verzamelen van leuke spulletjes. Omdat het zo’n feest is om met Ria te shoppen, vroegen wij haar om de Action in te duiken op zoek naar babyspulletjes. “Als je mij gaat vragen om iets over baby’s te vertellen ben ik voorlopig niet uitgepraat hoor,” waarschuwt Ria lachend.

Drieëntwintig jaar geleden werd zij voor het eerst moeder. Toen ze haar eerste zoon Mathijs in haar armen hield, voelde zij zich gelijk mama en werd overvallen door een alles overheersende verliefdheid. “Ik voelde me compleet gelukkig met dat kleine hoopje mens.” Financieel kon het en Ria besloot te stoppen met werken en zich te storten op het moederschap. Na Mathijs kwamen nog twee zonen, Wouter en Joris. Toen ze zwanger was van haar vierde kindje en een echo liet maken wist ze dat hun klavertje vier aan zonen zou compleet worden met de geboorte van Maarten. Dat was de naam die haar kleine kereltje zou krijgen.

Surprise

Maar ja, de verrassingen zijn de wereld nog niet uit, weet Ria. “Op een mooie dag kreeg ik weeën. We belden de verloskundige gebeld die helaas niet op tijd was ons vierde kindje op de wereld te helpen.” Samen met haar man Bart deed ze de bevalling. Ineens hield Bart een nat glibberig kindje in zijn armen. Ze waren te overdonderd en hadden niet door dat er toch iets heel belangrijks miste aan het lichaampje. “De ademhaling kwam niet snel op gang dus wij waren vooral druk met handdoeken om het kindje droog te wrijven, op de billetjes slaan om het eerste huiltje te horen. En opeens zagen we het: we hadden geen zoon maar een prachtig, schattig dochtertje gekregen.” Maarten werd ingeruild voor Renske en het geboortekaartje met treintje was een aanfluiting evenals de blauwe jongenskamer. Inmiddels is Renske zestien jaar en zijn Ria en Bart al jaren uit de baby’s. “Ik verwacht ook niet dat ik binnenkort oma wordt. Ik zou helemaal losgaan als ik oma zou zijn. Ach, wat zou ik het kind verwennen.”

Nog geen Action

Toen Ria haar kinderen klein waren, was er nog geen Action. “Wel had ik de Avent flessen die Action ook verkoopt. Bij deze flessen is het klinisch bewezen dat er vermindering van darmkrampjes is. Ik had er ‘vroeger’ goede ervaringen mee, dus dat zijn ze ongetwijfeld nog.” Al shoppende, viel haar oog op de melkpoeder dispenser met drie vakken. Handig voor als je een dagje uitgaat, of als je de baby bij een oppas moet brengen.

Luierzakjes

De luierzakjes zijn te handig om niet te noemen: Ria gebruikt ze al jaren als vuilniszakken in de badkamer, ze passen precies in een klein vuilnisbakje. “Dan de leuke kleine rompertjes, ze zijn te koop vanaf maat 50 tot 92. Heerlijke stof, elastisch katoen. Ik koop ze zelf vaak als kraamcadeautje. Ik hoor jullie denken: maar Ria, wat moet jij nou met die rompertjes? Nou kijk met de textielstiften van de Action maak je met mooie handletteringletters van een simpel rompertje een prachtig persoonlijk kraamcadeautje.”

Ria van de Action Fanpagina zoek kraamcadeautjes uit
Ria van de Action Fanpagina zoek kraamcadeautjes uit 1

Op een rijtje

We zetten de kraamcadeautjes die Ria selecteerde op een rijtje:

  1. Avent fles een set van twee van 260 ml, 7,95 euro
  2. Melkpoederdispenser, drie vakken, 1,49 euro
  3. Luierzakjes, honderd stuks, 1,19 euro
  4. Rompertjes, maat 50 t/m 92, per twee, 2,99
  5. Textielstiften, 5 stuks, 0,99 euro

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

Ria schreef voor Damespraatjes ook een artikel over de zonnebrandcremes van Action

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joke Bakker -

Doordat ik na zes rugoperaties de afgelopen acht jaar ongeveer 20/7 plat lig, heb ik teveel tijd.
Met veel plezier lees ik de action fan pagina. Rompertjes laat ik halen, daar haak ik voor jongetjes een leuk stropdasje op en voor meisjes een ketting. Dit doe ik ook op bestelling.
Ook haak IK voor goede doelen, om hiervoor geld in te zamelen. Dat gaat dan met decoratie hartjes, geurzakjes, broches en zo heb je altijd wat thuis voor een verjaardag, juffen dag if voor je zelf voor een klein prijsje .
En ik, ik blijf bexigr en zelfs liggend maak ik mij nuttig hahaha
Nu lig ik te denken en heb ik even advies nidig….
Zou het wat zijn, om hier over een blog te schrijven?

Liefs Joke, CreaJoke ????

Reageer ook