fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action Fanpage vertelt over de zonnebrand van Action!

Geniet je ook zo van het heerlijke weer? Wij wel. Tempo wat lager, waterfles vaker vullen en zonnebrand binnen handbereik. Want regelmatig insmeren is belangrijk. Volgens KWF Kanker bestrijding neemt het aantal mensen met huidkanker toe. “Meer dan de helft van het Nederlandse publiek onderschat het risico op huidkanker en neemt onvoldoende beschermende maatregelen tegen de zon,” aldus KWF. Wij vroegen zonneaanbidster Ria van de Action welke zonnebrandmiddelen zij gebruikt om verbranden en erger te voorkomen.

Ria geniet met volle teugen van dit het zomerse weer. “Als jullie me nu zouden zien zitten zou de jaloezie toeslaan waarschijnlijk. Ik zit dus lekker buiten in het zonnetje, een lekker koud drankje naast me en een mooi muziekje op de achtergrond, prima uit te houden wat mij betreft.” Ze wil graag een beetje voorbruinen voor de vakantie. Haar huid is best blank en verbranden doet ze snel. Om dat te voorkomen smeert ze zich goed in, omdat ze weet hoe belangrijk dat is.

Sproetjes

“Toen mijn kinderen klein waren was ik altijd trouw met smeren, vooral bij mijn derde zoon die zodra de zon begon te schijnen een koppie vol sproetjes kreeg. Elk stukje onbedekte huid verbrandde gelijk. Naar het strand met hem was haast niet te doen.” Ze kan maar niet begrijpen dat sommige kleine kinderen niet worden beschermd met zonnebrandcrème, een petje en een shirt. “Je ziet die kleintjes met het uur roder worden, en tegenwoordig is er zoveel voor te krijgen,” vindt Ria.

Action
Speciaal voor Damespraatjes is ze naar de Action gegaan om te kijken wat er in de schappen staat aan zonnebrand. Ze werd aangenaam verrast. “Ik dacht: ze verkopen vast drie verschillende soorten, maar ik had het mis. Ik trof een rek met allemaal verschillende soorten zonnebrandcrème, van bekende merken als Nivea, L’Oréal, Garnier en Kneipp.” Ria kreeg acuut last van keuzestress.

Ria van de Action Fanpage vertelt over de zonnebrand van Action!

Hegron
Hoewel de verleiding groot was een ander merk in haar winkelmandje te mikken, hield ze zich gewoon bij het merk Hegron wat Action altijd verkoopt en Ria tot volle tevredenheid gebruikt. “Ik vind dat een fijn merk en ze hebben er naast zonnebrand met verschillende factors ook sunspray, gel en after sun van. Het verzacht en helpt de huid beschermen tegenschadelijke invloeden van de zon en dat moeten we hebben.”

Ria van de Action Fanpage vertelt over de zonnebrand van Action! 2

Wij zijn benieuwd of jullie je trouw insmeren en welke merk het best bevalt. Laat je het ons weten?!

Like Damespraatjes op Facebook
Like de Action Fanpage op Facebook

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook