fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Verbeterde Karvan Cévitam 0 % suiker toegevoegd

Koek, snoep, chocolade en taart. Je kunt mij er voor wakker maken! Ik vond het altijd al lekker, maar sinds ik zwanger ben kan ik al die heerlijke zoetigheid niet weerstaan. Bij mijn laatste bezoek aan de verloskundige bleek dat ik drie kilo in één maand tijd was aangekomen. Zelfs voor een zwangere vrouw is dat wat veel. Hoewel ik over het algemeen gezond en bewust eet, weet ik wel wat de boosdoener was: paaseitjes. 

Genieten zonder suiker

Suiker is ongezond en uit steeds meer onderzoeken blijkt dat het nog ongezonder is dan we altijd al dachten. Suiker veroorzaakt overgewicht, gaatjes en is niet bepaald goed voor je energielevel. Toch ben ik niet van de overtuiging dat we helemaal moeten stoppen met suiker. Suiker is lekker en zo nu en dan een zoet hapje of drankje kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Genieten met mate noemen ze dat (en dat is best lastig kan ik je vertellen!).

Gelukkig zijn er steeds meer manieren om je suikerinname op een lekkere manier te beperken. We proberen al vaak suikervrije baksels, er zijn frisdrank merken die hun drank nu alleen nog zonder suiker maken en ook limonade siroop merk Karvan Cévitam heeft drie heerlijke smaken waaraan 0 % suiker is toegevoegd. Daar gaan we het vandaag over hebben!

Verbeterde Karvan Cévitam 0 % suiker toegevoegd

Ik koop de suikervrije siropen van Karvan Cévitam al jaren. Hoewel ik de siropen met suiker ook heerlijk vind, probeer ik mijn calorie-inname via drankjes zo veel mogelijk te beperken. Dan zijn de 0 % suiker toegevoegd siropen ideaal! Recentelijk heeft Karvan Cévitam de receptuur verbeterd, niet iedereen vond de 0 % suiker toegevoegd smaken net zo lekker als de klassieke siropen namelijk. Daar hebben ze naar geluisterd en zijn met een nieuwe en verbeterde formule gekomen. Daardoor is hij nu véééééél lekkerder.

Karvan Cevitam 3

Karvan Cévitam 0 % suiker toegevoegd is lekker zoet en super fruitig. In plaats van suiker wordt gebruik gemaakt van steviolglycosiden (van nature aanwezig in de steviaplant) en de zoetstof sucralose. Dit zorgt voor een zoete smaak, maar zorgt er ook voor dat er geen extra calorieën worden toegevoegd. Een glas limonade bevat hierdoor minder dan 10 calorieën.

Karvan Cevitam 2

Wat vind ik?

Persoonlijk vind ik vooral de smaak Bosvruchten heel erg lekker! Hij is zoet, fruitig en drinkt heerlijk weg. Om mijn drankje een beetje te ‘pimpen’ gooi ik er eigenlijk altijd ijs bij. Als ik het samen met gasten drink voeg ik er vaak ook nog wat vers fruit aan toe. Staat feestelijk en nodigt nog meer uit tot drinken.

Karvan Cevitam 4

Karvan Cevitam 5

Wat ik ook lekker vind, is het invriezen van de siroop. Giet de siroop in een ijsklontjes-mal en zet hem een nachtje in de vriezer. Haal de vrolijk gekleurde ijsklontjes uit de mal en gooi ze in een grote kan water met vers fruit. Super voor op een feestje, barbecue of partijtje.

Een glas (200 ml) Karvan Cévitam 0 % suiker toegevoegd bevat geen toegevoegde suiker en minder dan 10 calorieën. De siroop is verkrijgbaar in de smaken Bosvruchten, Aardbei/Framboos en Citrusmix.

Wat vind jij?

Heb jij de verbeterde Karvan Cévitam 0 % suiker toegevoegd al geproefd? Welke smaak vind jij het lekkerst en welke zou je graag een keer willen proberen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

1 reactie

corjo -

ik drink dit al een tijdje.Maar de waarde van mijn suikerziekte is de laatste tijd erg omhoog gegaan .zou dat door het drinken van deze siroop kunnen liggen?

Reageer ook