fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test de Skin Collagen beautydrink van SUPP24

Een paar maanden geleden hadden wij gasten uit Jakarta bij ons aan tafel. Een paar maanden daarvoor waren ze met elkaar getrouwd en als huwelijksreis maakten ze een tour door Europa. Super gaaf! Wat mij opviel was dat ze ondanks het vele reizen, allebei een prachtige huid, sterke nagels en silky smooth haar hadden. “What’s your secret?” vroeg ik ze, nadat ze vertelden dat ze niet sportten, om de zoveel dagen in een vliegtuig zaten, elke dag wijn dronken en aten waar ze zin in hadden. “Collagen drinks, honey!” zeiden ze in koor. 

Collageen-drankjes, ik had er tot dan toe nog nooit van gehoord. Terwijl de mannen inmiddels doorpraten over de beste Europese biertjes, vertelde mijn vriendin uitgebreid over de collageen-drankjes die zei allebei elke dag gebruikten. Wat blijkt? In Azië is het de normaalste zaak van de wereld! Al hun vrienden (ook mannen) zaten aan de collagen drinks en zweerden erbij. Wat is het precies, wat belooft het en zou het ook voor mij werken? Er is maar één manier om daar achter te komen: door het te proberen.

De glowy, rimpelloze huid van onze Aziatische vrienden zette mij ertoe aan ook aan de skin collagen te beginnen. Een merk wat hier in Nederland hoog staat aangeschreven is SUPP24, die naast Skin Collagen drankjes, nog meer drinkbare supplementen verkoopt. In dit artikel bespreken we voor nu alleen het collageen-drankje, die heb ik de afgelopen maanden namelijk getest. En ik kan alvast verklappen; het is zeker de moeite waard.

Wat is collageen?

Laten we bij het begin beginnen: wat is collageen precies en wat doet het voor je? Collageen is een essentieel, van nature aanwezig lijmvormend eiwit in ons lichaam. Onze huid, botten, pezen, kraakbeen, haren, nagels en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit en helaas neemt de aanmaak ervan af naarmate we ouder worden. Zo rond je vijfentwintigste neemt het collageen sneller af dan dat het wordt aangemaakt en dat zorgt er mede voor dat je minder jeugdig oogt. Voor een fris en jong uiterlijk is collageen dus van groot belang!

Niet alleen voor een ‘babyhuidje’ is collageen dus een essentiële stof, ook speelt het een rol in de gezondheid van je darmen, is het van belang voor je gewrichten, spieren en botten én helpt het bij de opbouw van spieren.

Collageen aanvullen

Omdat je lichaam eind twintig dus minder collageen aanmaakt, kan je het zelf aanvullen. Misschien gebruik je al langer een crème met collageen, maar er wordt gezegd dat het innemen van collageen voor een betere opname zorgt. Daarnaast heeft collageen op de huid alleen een plaatselijk effect, terwijl door collageen in te nemen je hele lichaam er van meeprofiteert. Je kunt kiezen voor pillen, poeders of drankjes. Zelf ben ik geen fervent pillenslikker en heb ik ook weinig zin om zelf drankjes van poeders te maken. Voor mij was een ready-to-consume drankje de beste optie.

3

Hoe werkt het?

De Skin Collagen beautydrink van SUPP24 is zo’n collageen-shot wat je direct kunt drinken. Elke ochtend drink je één collageen shot op een nuchtere maag. Ik deed het steevast direct na het opstaan, door een routine te creëren wist ik dat ik het niet zou vergeten. Het is een handeling van nog geen 15 seconden, waarbij ik wist dat ik goed bezig was. Een lekker begin van de dag!

Wat zit er in en hoe smaakt het?

Zoals de naam al doet vermoeden, zit er collageen in het shot. 10 gram Marine Collageen ofwel gehydrolyseerd viscollageen, om precies te zijn. Maar, het drankje bevat nog meer goeds! Het bevat 100 mg Hyaluronzuur, extra zink, selenium, magnesium en vitamine A, B, C, D, E en K. Hierdoor heb je niet alleen je dagelijkse dosis collageen in the pocket, maar heb je meteen al je andere supplementen genomen. En dat met één shot! Het drankje is overigens glutenvrij, lactosevrij en geschikt voor pescotariërs.

Voor de smaak was ik in de eerste instantie een beetje bang.  ‘Gehydrolyseerd viscollageen’ klinkt nou niet bepaald smakelijk, haha! Maar gelukkig proefde je hier niks van. Het drankje heeft een aarbeiensmaak, die mij een beetje aan Fristi deed denken. Nou dronk ik als kind vroeger vaak Fristi, dus ik had er helemaal geen moeite mee om Skin Collagen beautydrink elke ochtend te drinken 😉

2

Wat heeft het voor mij gedaan?

Om resultaat van de Skin Collagen beautydrink te zien, is het belangrijk om hem voor een langere tijd te gebruiken. Dit soort producten hebben nou eenmaal wat tijd nodig, om hun magie tot uiting te laten komen. Ik deed een kuur van 60 dagen en ik moet zeggen dat ik erg blij ben met wat het voor mij heeft gedaan!

Zo voelt mijn huid gladder aan, heb ik super sterke nagels en merk ik dat ik minder last heb van spierpijn na het sporten. Of dit laatste door het collageen, door het magnesium of door een combinatie van stoffen komt weet ik niet. Maar dat het werkt, weet ik wel. Het grappige is dat ik alleen had verwacht er beter uit te gaan zien, maar dat ik me ook beter voel is een hele fijne bijkomstigheid.

Goed om te weten

Wil je de voordelen van een collageen supplement ervaren, dan is het heel belangrijk om het minstens 30, maar nog liever 60 dagen te gebruiken. Wil je dat de bereikte resultaten blijven? Dan is het wel belangrijk om het collageen op dagelijkse basis te blijven gebruiken. Het fijne bij SUPP24, is dat je (indien gewenst) een abonnement kunt afsluiten, zodat jouw nieuwe kuur altijd op tijd in huis is. Wil je eerst ervaren wat het voor jou kan doen of sluit je liever geen abbonement af? Dan kan je ook een losse kuur van 30, 60 of 90 dagen bestellen.

Meer info

De Skin Collagen beautydrinks van SUPP24 zijn verkrijgbaar in hun webshop. Voor meer informatie, ervaringen en bestellen verwijs ik je naar de website van SUPP24!

4

Reageer ook