fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test de iRobot Roomba 866 (zelfzuigende stofzuiger)

Het is maar goed dat ik niet 100 jaar geleden geboren was, ik ben namelijk totaal niet huisvrouw-material. Het een beetje opgeruimd houden kan ik wel, maar daar blijft het ook wel bij. Ik ben over het algemeen druk met mijn werk en sociale leven, in het huishouden doen steek ik dan ook liever niet al teveel tijd. Maar het moet wel gebeuren! Hoe doe je dat dan? Nou, ik zou maar eens beginnen met het gebruiken van een zelfzuigende stofzuiger. Ik mocht de iRobot Roomba 866 testen, dit zijn mijn bevindingen!

Gebruik

De Roomba is makkelijk in gebruik. Je zet hem aan en hij doet het werk voor je. Als een soort levend wezen gaat hij de hele ruimte door en doet het zuigwerk. Let wel op dat er niet al teveel barricades op de grond liggen, ruim dus eerst de ruimte op voordat je hem aanzet. De Roomba heeft ingebouwde sensoren, zodat hij zichzelf niet van een trap afstort als je niet oplet.

Wat vooral handig is, is dat de iRoomba op plekken kan komen waar je gewone stofzuiger niet kan komen. Het ligt er een beetje aan hoe hoog je bank, bed en kasten staan, maar bij ons thuis zuigt hij ook onder de boxsprings en kledingkasten. Dat is echt een luxe!

Lola, mijn hond, is trouwens wel een beetje bang voor Roomba. We zetten haar dus alleen aan als Lola even weg is, anders worden de buren gek door het geblaf van Lo.

Je kan de stofzuiger ook instellen dat hij zelf aan en uit gaat. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat hij altijd aanstaat als je naar je werk bent. Dan kom je elke dag thuis in een schoon huis.

Snelheid

De stofzuiger is vergeleken een gewone stofzuiger niet echt snel, maar dat maakt naar mijn idee niet zoveel uit omdat je hem aan kan zetten en dan niks hoeft te doen.

roomba

Design

Mooi, eenvoudig en compact. Duidelijk welke knop voor wat is. Kortom: wat mij betreft helemaal goed!

Geluid

Hij maakt nauwelijks geluid. Je hoort hem wel, maar het is echt niet te vergelijken met een gewone stofzuiger. Geweldig! Ook als je tv zit te kijken kan je hem prima aanzetten, je kan dan alles nog goed verstaan.

Prijs

De iRoomba 866 kost € 599. Ik vind het voor een stofzuiger ongelofelijk duur, maar als je dan kijkt naar hoeveel tijd het je bespaart, zeg ik: het is het waard. Vooral als je normaal gesproken een schoonmaakster inhuurt voor het stofzuigen van je huis, ben je op termijn veel goedkoper uit met de iRoomba.

Conclusie

+ Mooi design
+ Geen lawaai
+ Maakt goed schoon
+ Je hoeft niet thuis te zijn

– Is vrij prijzig
– Hij maakt niet zo heel snel schoon

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook