fb
Damespraatjes Damespraatjes

Relaxfauteuil van leer of van stof; zo maak je de keuze!

Relaxfauteuil van leer of van stof

Dat een relaxfauteuil allang niet meer alleen voor ouderen is, is wel duidelijk. Steeds vaker schaffen ook jongere mensen zo’n stoel aan. Waar let je op als je zo’n stoel wilt kopen? En neem je een relaxfauteuil van leer of van stof? 

Relaxfauteuil van leer of van stof?

Thuiskomen na een lange, drukke dag, je tas in de hoek zetten, een drankje inschenken en neerploffen. Even helemaal niets. Neerploffen kan natuurlijk gewoon op de bank dat is al heel lekker, maar neerploffen in een relaxfauteuil is nog lekkerder. Wat is een relaxstoel? Nou, de naam zegt het eigenlijk al: het is een stoel waarin je heerlijk zit. Een van de redenen daarvan is omdat je de stoel kan verstellen. Leuning in de relaxstand, voetensteun omhoog en ontspannen maar in je relaxfauteuil leer.

Massage en USB-aansluiting

Doordat je de stoel kan instellen, lig je perfect en krijg je ondersteuning daar waar nodig. Als je wil kun je je zetel uitbreiden met accessoires zoals bijvoorbeeld verstelbare armleuningen of een voetenbank. Ook zijn er uitvoeringen met een massagefunctie. Omg! Zit je lekker in je stoel, zet je de massagestand aan en voel je de spanning uit je lijf wegstromen. Maar het kan nog beter… Je ligt in je stoel, wordt gemasseerd en luistert naar rustgevende muziek. Geen stress als je telefoon bijna leeg is, want ja er zijn stoelen die gewoon een USB-aansluiting hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Woonloods (@woonloods)

Leer of stof?

Fijn is dat de relaxstoelen zo zijn samen te stellen dat ze in elk interieur passen. Designdetails als type armleuning en stoelpoten bepalen de uitstraling. Een belangrijke eye-catcher is de stoffering. Waar kies je voor? Kies je voor leer of stof? Wie denkt dat relaxfauteuils een ietwat stoffig uiterlijk hebben, komt daarvan terug zodra de stoel in je favoriete bekleding wordt gestoffeerd. Je kunt kiezen uit stof, leer en microleer. Wat is het verschil? Vooral de uitstraling, want de stoel moet natuurlijk wel bij de rest van je interieur passen. Houd je van een industriële inrichting of modern, dan is leer passend. Je kunt kiezen voor een stoere look met stiksels of een contrasterende kleur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Woonloods (@woonloods)

Lapje erover en schoon

Sommige mensen vinden een relaxfauteuil van stof lekkerder en zachter zitten. Terecht, maar er zijn ook leersoorten die aangenaam zacht aanvoelen. Als je net in een leren stoel gaat zitten dan voelt het wat koel aan, maar als je even zit wordt het warm. Het onderhouden van een relaxfauteuil in stof is eenvoudig: regelmatig de stofzuiger erover heen halen en bij leer kun je er een niet al te natte doek overheen halen. Uiteraard zijn er reinigingsmiddelen te koop die je kunt gebruiken als er onverhoopt vlekken op de bekleding zijn gekomen. Houd er rekening mee dat zowel stof als leer in de zon kunnen verkleuren en zak niet in je lekkere stoel als je kleding aanhebt dat afgeeft. Liefhebbers van leer vinden vooral het doorleefde effect, kleine rimpeltjes in het leer, op den duur charmant.

Neem je een relaxfauteuil van leer of van stof? Het komt erop neer dat het een kwestie van smaak is of je kiest voor leer of stof. Voor het gemak van de relaxfauteuil maakt het in elk geval niet uit.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Floreser via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook