fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie dingen die je kunt doen zodat de batterij van je telefoon minder snel leeg loopt

Is je telefoon al wat ouder? Dik kans dat de batterij niet meer zo lang mee gaat als vroeger. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je telefoonbatterij per jaar zo’n vier tot twintig procent van zijn capaciteit kan verliezen. Best wel irritant eigenlijk! Ben jij het zat om je telefoon meerdere keren per dag op te moeten laden? 

Op Lifehacking.nl kwamen we een paar leuke tips tegen om ervoor te zorgen dat je telefoonbatterij minder snel leeg loopt.

1. Laat je batterij nooit helemaal leeglopen. Misschien heb je wel eens gehoord dat het beter is om dat juist wel te doen. Volgens de tips van David Kers zou je dat dus niet moeten doen. Hij geeft zelfs de tip om je telefoon uit te schakelen op het moment dat je batterij bijna leeg is. Ben je op vakantie, zorg dan dat je altijd een wereldstekker bij je hebt om alles op te kunnen laden.

2. Vermijd enorme hitte. En laat je telefoon zeker niet in de volle zon liggen. Door de hoge temperaturen ontstaan er volgens David chemische reacties die ervoor zorgen dat bepaalde processen sneller verlopen en dat je veel sneller je batterij weer moet opladen. Ook kan je batterij door die hitte beschadigen.

3. Gebruik je je telefoon tijdelijk niet? Zet ‘m dan uit! Veel mensen hebben een goedkoop tweede telefoontoestel voor als ze bijvoorbeeld naar een festival gaan of een concert. Ze vinden het dan zonde om hun mooie toestel mee te nemen, met het risico op diefstal of beschadiging. Zet je mooie toestel dan uit en zorg dat je ‘m op een niet te hete plek neerlegt.

We zijn heel benieuwd of jullie iets met deze tips kunnen van Lifehacking.nl. Heb je zelf ook een aantal goede tips voor ons, laat het ons dan zeker weten, dan kunnen we het aan dit artikel toevoegen.

Dank jullie wel alvast voor je reactie!

Hier nog even een leuk instructiefilmpje met hoe je langer met je telefoon kunt doen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook