fb
Damespraatjes Damespraatjes

Reggie: ‘Ik word bloednerveus van mijn nieuwe leidinggevende’

leidinggevende sportschool

Slapeloze nachten, vlekken in haar nek en het zweet in haar handen, dat heeft Reggie sinds de komst van haar nieuwe leidinggevende. “Ik had zo’n plezier in mijn werk maar de komst van Tonia heeft daar een streep doorgezet. Ik word bloednerveus van haar.”

Na jarenlang op een duf en suf administratiekantoor te hebben gewerkt, maakte Reggie een carrièreswitch. “Dat vond ik heel spannend want ik verdiende waanzinnig goed, had een vast contract en kon nog doorgroeien. Ik merkte dat ik met steeds minder plezier naar mijn werk ging. Toen ik me ziek meldde terwijl ik niets mankeerde wist ik dat ik nou echt eens even heel goed moest nadenken wat ik nou wilde.”

Dikke afscheidstranen

Ze praatte veel met vriendinnen en hakte de knoop door: ze moest iets anders gaan doen. “Omdat ik single ben, was het echt wel een heftig besluit. Ik had mijn baan opgezegd maar had nog niets anders. Door mezelf voor het blok te zetten, moest ik wel. Ik ben blij dat ik het heb gedaan, ondanks dat mijn leidinggevende me op andere gedachten probeerde te brengen.” Het afscheid van haar inmiddels ex-collega’s was emotioneel; niemand had het vertrek van Reggie zien aankomen.

Job in the pocket

Reggie besloot eerst eens even twee weken voor zichzelf te nemen en daarna op banenjacht te gaan. “Ik wist niet zo goed in welke hoek ik het moest zoeken, maar toen ik een functie als frontdesk medewerker bij een sportschool tegenkwam, dacht ik: ‘dat lijkt me leuk’. Ik ben geïnteresseerd in sport en voeding en beweeg zelf ook graag.” Reggie stuurt een mailtje en wordt nog geen uur later gebeld met de vraag of ze naar de sportschool wil komen. “En weer een uur later had ik een nieuwe baan. Ik was zo blij. Het gesprek had ik met Freek die er al jaren werkt en we hadden gelijk een klik.”

Het is je stem

De eerste week vliegt voorbij en Reggie heeft het onwijs naar haar zin. “Er hangt een heel leuke sfeer en er komen leuke mensen. Ik leg makkelijk contact en klets met iedereen en ik voel me er thuis.” De sfeer verandert als Reggie kennismaakt met Tonia, haar leidinggevende. “Tonia kwam terug van vakantie dus ik had haar nog niet gezien. Toen ze op maandagochtend binnenkwam en zich voorstelde voelde me ik super ongemakkelijk. Het was iets in haar blik en in haar stem.”

Daar is die kleine bitch weer

Het wordt Reggie al snel duidelijk dat Tonia geen makkelijke tante is. “Tegen vooral de mannelijke leden is ze poeslief en met hen staat ze te glijden. Maar tegen mij en mijn collega’s snauwt ze alleen maar. Ik kan niets goed doen. Als ik apparaten schoonmaak, staat ze opeens achter me en dan trekt ze ’t sopdoekje uit mijn handen en laat zuchtend zien hoe ik het moet doen. Ze vindt dat ik te joviaal tegen leden ben en te lang met ze sta te kletsen. Gelukkig werk ik niet alle dagen met haar, maar ook als ze vrij is, komt ze regelmatig langs. En of de duvel ermee speelt: dan maak ik net een praatje met een klant. Laatst had ik keihard gewerkt en vond dat ik wel even een koffietje kon pakken. En ja hoor, daar stapte ze weer die kleine bitch, opeens onverwacht de sportschool binnen.”

Lees ook: 5 irritante types die je in elke sportschool tegenkomt

Je hebt hangbillen

Onzeker wordt Reggie van de opmerkingen over haar uiterlijk die Tonia continu maakt. De zelf met botox volgespoten Tonia, heeft een superstrak lijf en is altijd perfect opgemaakt. “Ik ben slank, maar niet superslank. Ik hou namelijk van lekker eten en door te sporten houd ik de boel in balans. Van botox moet ik niks hebben en ik maak me naturel op. Laatst tikte Tonia me op mijn billen en zei: ‘nou, je kan beter wat meer squatten dan kletsen met de leden, je hebt hangbillen. Ik dacht dat ik zou flauwvallen. Later dacht ik: wat denkt dat mens nou wel niet? Dat ze dat zo maar kan zeggen? Maar weet je, ik trek het me toch aan en dus maak ik elke ochtend als ik opsta dertig squats.”

Wat doe ik verkeerd?

Inmiddels werkt Reggie er een tijdje en ze baalt als een stekker. Het werk vindt ze hartstikke leuk, het contact met de leden ook maar Tonia verpest het voor haar. “Ik heb er slapeloze nachten van. Ze is zo onaardig en zet me steeds voor schut waar anderen bij zijn. Hoewel ze andere collega’s ook aanspreekt, heb ik het idee dat ze mij er vooral uitpikt. Ik heb geen idee wat ik haar heb gedaan, ik doe mijn werk goed, ben altijd op tijd, werk hard en volg trainingen en cursussen om op den duur ook als fitnessbegeleider aan de slag te kunnen. Ik doe zo mijn best om Tonia gunstig te stemmen, maar ik het lijkt wel of ik alles verkeerd doe.

Toen een lid Reggie mee uit vroeg, ontplofte Tonia. “Ik schrok me kapot. Rick vroeg me voor de gein uit en Tonia dacht dat hij het meende. Toen hij naar huis ging, moest ik mee naar haar kantoortje. Daar veegde ze me de mantel uit en zei dat ik moest stoppen met flirten achter mijn frontdesk. Dat ik gewoon mijn werk moest doen. Ik begreep er niets van.”

Ze blijft maar jagen

Om weerstand te kunnen bieden en rustig te worden, heeft Reggie een cursus mindfulness gevolgd. Een vriendin had haar dat aangeraden. “Ik heb daar niet zoveel mee, maar ik dacht: baadt het niet, dan schaadt het ook niet. Lag ik daar op een matje met zeven anderen stresskippen. De bedoeling was om te ontspannen, maar dat is me niet gelukt. Ik let continu op mijn ademhaling, schrijf aan het eind van de dag op waar ik dankbaar voor ben, maar Tonia blijft me op de huid zitten en ik ben nog net zo gestrest.  Heb ik eindelijk een leuke baan gevonden, een job die echt bij me past, heb ik een onmogelijke leidinggevende. Ik wil niet weg en laat me er niet uitwerken, maar ik weet niet hoe lang ik dit ga volhouden. Mijn emmertje loopt langzaam vol.”

Hoe is jouw verhouding met je leidinggevende? Wat zou jij doen als in Reggie haar schoenen stond? Toch maar een andere baan zoeken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Hoe is het inmiddels met Reggie?

Joris -

“Laatst tikte Tonia me op mijn billen en zei: ‘nou, je kan beter wat meer squatten dan kletsen met de leden, je hebt hangbillen.”
Hier had ik een grens getrokken en een verbale tik uitgedeeld. En een formele klacht indienen bij de werkgever.

Reageer ook