fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sportschool dicht: Met deze items heb je een sportschool aan huis!

De sportscholen zijn dicht… Waar dit voor de één het ultieme excuus is om niet meer te hoeven sporten, is het voor de ander een klein drama. Ik behoor tot de tweede groep en baal echt enorm dat ik nu niet naar de sportschool kan. Door het vele binnenzitten merk ik dat de behoefte aan wat fysieke uitdaging groter dan ooit is. 

Sportschool dicht: Met deze items heb je een sportschool aan huis!

Als ik niet naar de sportschool kan, dan breng ik de sportschool maar naar huis! Ik bestelde daarom een aantal producten waarmee ik thuis gewoon lekker door kan sporten. Bij mooi weer neem ik het mee de tuin in. Nog lekkerder dan binnen! Je hebt niet veel nodig om thuis een effectieve workout te doen. Wij hebben 5 producten verzameld waarmee je heel veel verschillende workouts thuis kunt doen. Je kan ze allemaal kopen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Met een matje en wat losse dumbells kom je al een heel eind.

1. Weerstandsbanden

Benen, billen, buik, schouders, rug, biceps en triceps: eigenlijk kan je elke spiergroep met een weerstandsband trainen. Deze set bestaat uit 5 banden, allemaal met een andere weerstand. Op YouTube kan je heel veel workouts met deze banden vinden. Een voordelige manier van efficiënt trainen!

Weerstandsbanden (set van 5) / € 21

2. Matje

Eigenlijk zou je altijd een yoga matje in huis moeten hebben. Je kunt er fijne rek oefeningen op doen, maar ook is het prettig wanneer je een buikspierprogramma of oefeningen op de vloer doet. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Ze zijn al verkrijgbaar voor 13 euro.

Matje / € 13,95

3. Hometrainer fiets

Zit je momenteel even aan huis gekluisterd en ga je ook liever niet naar buiten om te fietsen of hardlopen? Dan is het verstandig om (tijdelijk) een hometrainer neer te zetten. Je kunt ze huren, maar wist je dat je ze ook tegen een klein prijsje kunt aanschaffen? Dit model is verkrijgbaar voor 81 euro en dat is echt een goede deal. Verwacht geen uitgebreide technische snufjes, maar hij doet wat hij moet doen: jou fit krijgen.

Hometrainer fiets / € 81,40

4. Aerobic step

Ben jij meer van de aerobic- en steps-lessen? Dan is een eigen aerobic step nu onmisbaar! YouTube staat vol met leuke workouts, waarbij je gewoon de instructeur nadoet. De step kan je daarnaast ook gebruiken voor andere oefeningen, zoals squats, push-ups, lunges en buikspieroefeningen.

Aerobic step / € 24,95

5. Losse dumbells 

Net als met de weerstandbanden, kan je ook met losse dumbells veel oefeningen doen. Lunges, squats, sit-ups en arm- en schouderoefeningen worden uitdagender als je er wat gewichtjes bij gebruikt. Tip: koop geen gewichtjes van 0,5 kilo. Je kunt hiervoor ook gewoon twee waterflesjes kopen. Ga bijvoorbeeld voor gewichtjes van 2 kilo, 7 kilo en 10 kilo.

Set dumbbells (2 stuks) / € 11,94

Slim trainen

Je hebt helemaal geen grote, luxe sportschool nodig om in shape te komen en te blijven. Met beperkte financiële middelen is het heel goed mogelijk om lekker thuis te sporten.

Ben jij de komende tijd van plan om thuis te sporten? Of sla jij het even helemaal over? Ik ben benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook