fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Spaghetti Aglio e Olio met zelfgemaakte bruschetta

Hebben jullie het artikel gelezen waarin ik vertel dat ik part-time veganistisch eet? Dit zal voor velen niet als een verrassing komen. Al langer worstel ik met het feit dat het alles behalve goed gaat met de aarde. En dat terwijl we het toch echt zelf in de hand hebben! Ik besloot minder vlees, vis, zuivel en andere dierlijke producten te gaan eten en zo mijn uitstoot en impact op het milieu te verkleinen. 

Maar, als je mij kent weet je ook dat dit niet ten koste mag gaan van lekker en goed eten. Eten met uitgesproken smaken en mooie ingrediënten. Ik wil dat mensen na een etentje tegen elkaar zeggen dat ze zo heerlijk hebben gegeten. En ik hoop dat ze nog heel vaak terugkomen! Ook nu ik meestal veganistisch kook, lukt dat. En zal ik je wat verklappen? Als ik niet vertel dat we vegetarisch of veganistisch eten, dan merken de meeste tafelgenoten het niet eens op. Kortom: het bewijs dat zelfs de grootste vleeseter een avondje zonder kan.

Zo’n trek in Spaghetti Aglio e Olio

Vandaag maak ik spaghetti Aglio e Olio met zelfgemaakte bruschetta’s. Geen ingewikkeld recept, wel echt super lekker. Doordat het maar weinig ingrediënten bevat, heb je het snel op tafel en serveer je een mooie, pure maaltijd. Door het gebruik van producten met olijfolie, pak je tijdens het eten ook direct een paar mooie gezondheidsvoordelen mee. Zo bevat de Olie Blend voor over de pasta en door de bruschetta topping vitamine E en Omega 3 en 6. Omega 3 en 6 zijn essentiële vetten die je cholesterol op peil houden en daarmee goed zijn voor het hart!! Op de bruschetta smeer ik een laagje Becel met extra vierge olijfolie en basilicumolie. Hierdoor wordt het brood heerlijk krokant in de oven en krijgt al een écht Italiaans tintje door de smaak van kruidige basilicum. Het is absoluut een ingrediënt waar je bruschetta veel en veel lekkerder van wordt. Becel met extra vierge olijfolie en basilicumolie is verrijkt met vitamine A en D. Hij bevat van nature vitamine E en Omega 3 en 6 door de plantaardige oliën. Niet alleen een lekker laagje, maar ook een functioneel laagje dus. Kook je met mij mee?

Recept: Spaghetti Aglio e Olio met zelfgemaakte bruschetta

Ingrediënten (4 personen)

Voor de pasta

 • 300 gram spaghetti
 • 15 gram peterselie, fijngehakt
 • 15 gram verse basilicum, fijngehakt
 • 6 tenen knoflook (iedereen moet mee eten dus, haha!), in dunne plakjes
 • 2 theelepels chilivlokken
 • Becel Olie Blend met Olijfolie
 • Peper en zout
 • Eventueel: Parmezaanse kaas

Voor de bruschetta

 • 8 dikke plakken stokbrood
 • 8 tomaten, ontpit, in hele kleine blokjes
 • 15 gram verse basilicum, fijngehakt
 • 2 tenen knoflook, geperst
 • Peper en zout
 • 2 eetlepels Becel Olie Blend met Olijfolie
 • Becel met extra vierge olijfolie en basilicumolie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Maak de bruschetta topping. Doe de tomaat, geperste knoflook, de basilicum, Becel Olie Blend met Olijfolie en peper en zout naar smaak in een kom. Mix goed door en laat even buiten de ijskast staan.

3. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Ga ondertussen verder met het recept.

4. Neem een grote bakpan en zet deze op een laag vuur. Giet de boden van de pan vol met Becel Olie Blend met Olijfolie en laat deze heel rustig opwarmen. Voeg hier de plakjes knoflook en chilivlokken aan toe. Laat het vuur heel laag staan, zodat de knoflook niet verbrandt!

5. Besmeer de plakken brood voor de bruschetta  aan beide kanten in met de Becel met extra vierge olijfolie en basilicumolie. Leg ze in de voorverwarmde oven en bak 3 minuten aan beide kanten. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.

6. Schep op elke plak brood een flinke lepel bruschetta topping. Giet de knoflookolie over de spaghetti en roer ook de fijngehakte basilicum en peterselie hier doorheen. Top eventueel af met Parmezaanse kaas, peper en zout.

Geniet van deze Spaghetti Aglio e Olio

Serveer alles op mooie schalen, roep je familie en/of beste vrienden aan tafel en geniet van een prachtige Italiaanse maaltijd. Buon appetito!

 

Reageer ook