Recept Nina: Caponata met dadels

Laatst maakte ik een soort caponata, een heerlijk gezond Italiaans groentegerecht. Caponata is een Siciliaans gerecht met aubergine. Ik heb een eigen versie gemaakt met dadels, je kunt er bijvoorbeeld ook courgette, kappertjes of olijven door doen. Mijn versie met dadels was een beetje zoet van smaak, daar moet je van houden. Caponata is lekker om zo te eten, met een salade en een stukje stokbrood of eventueel met wat pasta, bijvoorbeeld met penne.

Recept Caponata met dadels

Voor 2 personen:

• 1 aubergine, in blokjes
• 1 (groene) paprika, in stukjes
• 10 dadels, in stukjes
• 1 sjalotje
• 1 teen knoflook
• 1 pakje tomatenstukjes
• bosje verse basilicum, fijn gesneden
• oregano
• peper en zout
• 2 eetlepels amandelschaafsel
• beetje Parmezaanse kaas geraspt

Bestrooi de aubergine met peper en zout en bak de aubergine in een flinke scheut olijfolie totdat hij bijna gaar is. Voeg daarna de paprika toe en bak 5 minuten mee totdat hij wat zachter is. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflookteen uit. Voeg dit samen met een snuf oregano toe aan het mengsel en bak even mee. Voeg hierna de stukjes dadels toe en bak een minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes en verse basilicum toe en laat het geheel een kwartiertje pruttelen totdat het wat indikt. Breng op smaak met peper en zout. Roer op het laatste de helft van de amandelen erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de andere helft van de amandelen en met wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl


Reageer ook