Recept: Mini Bloemkoolpizza’s

Zijn jullie ook al fan van koken met bloemkool? Nee, niet met vlees en aardappel, maar op een creatieve manier. Zo maakte ik een paar maanden geleden een gezonde burger van bloemkool en probeerde ik laatst een bloemkool pizza. Allebei super lekker! Het recept van de burger heb ik al met jullie gedeeld, maar het recept van de pizza nog niet. Op veel blogs zie je de bloemkoolpizza als één grote plaatpizza, maar het leek mij leuk om er kleine pizzatjes van te maken. Niet alleen leuk voor op een feestje of proeverij, maar ook nog eens makkelijker te maken!

Ingrediënten voor de bodem van bloemkool (20 mini pizza’s)

1 grote bloemkool
2 eieren
Teentje knoflook
Gedroogde Italiaanse kruiden
Bouillon
Peper en zout

Beleg

Wat je zelf lekker vindt! Wij hadden de smaken spinazie-geitenkaas, courgette-champignon-mozzarella en salami-paprika-parmezaan. Verder hadden we op elke pizza eerst wat tomatenpuree en stukjes gedaan.

Mini bloemkoolpizza's 2

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de bloemkool 5 minuten in de bouillon.

Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken. Gebruik een staafmixer om de bloemkool tot een fijne massa te mixen. Het lijkt nu een soort bloemkoolspread.

Leg een schone theedoek in het vergiet en schenk de bloemkool in de theedoek. Laat het vocht er nog verder uitlekken. Roer het steeds even door met een lepel. Druk tot slot de bloemkool aan om er nog meer vocht uit te persen. Zet het geheel een minuut of 5 aan de kant om wat af te koelen, roer regelmatig door.

Doe de bloemkool in een grote kom en mix het met de eieren, knoflook en peper, zout en kruiden naar smaak.

Maak kleine dunne pizza-bodempjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze 20 minuten en draai ze daarna om. Bak ze nu nog 15 minuten.

Haal de pizza’s uit de oven en beleg ze met jouw ingrediënten naar keuze. Bak ze nog 10 minuten, totdat de toppings ook gaar zijn.

Eet smakelijk!

 


Reageer ook