fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Koolwraps met kipstuckjes, mango, rode peper en een pinda-kokos dip

Als ik aan Ward vraag wat hij wil eten, weet ik eigenlijk altijd het antwoord al. Hij is dol op wraps en zou dit dan ook elke dag kunnen eten. Zelf ben ik ook gek op wraps, maar om ze nou elke dag te eten? Dat vind ik wat te veel van het goede. Haha! Als ‘compromis’ eten we daarom ongeveer één keer per week wraps. Persoonlijk vind ik dit nog vrij vaak en ben daarom begonnen met het afwisselen van de inhoud en wrap die alles bij elkaar houdt. Zo kies ik tegenwoordig regelmatig voor een kool- of slablad om de wrap mee te maken. Deze bevat minder koolhydraten en calorieën en maakt de maaltijd hierdoor direct een stuk slanker.

Ook met de inhoud variëren we. Soms kiezen we voor een klassieke Mexicaanse wrap met verse salsa, pittig vega gehakt, bonen, rode ui en avocado, maar ook steeds vaker voor een andere vulling. Wist je dat een wrap op Aziatische wijze ook heel lekker is? Ik deel graag mijn recept van koolwraps met kipstuckjes, mango, rode peper en een pinda-kokos dip.

Zoals je in het recept kunt zien, kies ik voor kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Doordeweeks eten wij geen vlees en vinden dit heel prettig. Het recept is dan ook volledig vegetarisch. Wil je liever wel gewone kip in het recept gebruiken? Dan kan dat natuurlijk.

Op het recept van de pinda-kokos dip ben ik een paar maanden geleden verliefd geworden. Pindasaus vond ik altijd al lekker, maar door er Becel met kokos- en amandelolie en gebakken kokosrasp aan toe te voegen, wordt hij nog véél lekkerder. Het geeft het geheel direct een tropische tint door de subtiele kokossmaak. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om lekker te mogen dippen met je eten. Heeft altijd iets feestelijks vind ik 🙂

Recept: Koolwraps met kipstuckjes, mango, rode peper en een pinda-kokos dip

Ingrediënten (4 personen)

 • 8 grote rode kool bladeren
 • 2 pakken kipstuckjes van de Vegetarische Slager, in kleine stukjes gesneden
 • 25 gram Becel vloeibaar
 • 200 gram wortel, julienne
 • 1 mango, in kleine stukjes
 • 1 rode peper, fijngehakt
 • 2 limoenen
 • 1 bosje koriander, fijngehakt
 • 200 milliliter satésaus
 • 50 milliliter water
 • 3 eetlepels Becel met kokos- en amandelolie
 • 4 eetlepels pinda, fijngehakt
 • 4 eetlepels kokosrasp

Bereiden

1. Maak de pinda-kokos dip. Neem een klein pannetje en verhit deze op een medium vuur. Smelt de Becel met kokos- en amandelolie in de pan. Bak hier de kokosrasp zachtjes in aan en blijf roeren. Voeg nu het water en de satésaus toe. Blijf rustig roeren, zodat het één geheel wordt. Laat de saus afgedekt op een laag vuur staan. Roer af en toe door, zodat de saus niet aanbrandt.

2. Verhit een grote bakpan op een medium vuur. Smelt de Becel Gold voor bakken, braden en koken en bak hier de kipstuckjes, mango en rode peper in.

3. Neem een koolblad en leg hier kipstuckjes met mango, wortel en koriander in. Besprenkel met wat limoensap en top af met fijngehakte pinda. Rol de koolwrap dicht. Herhaal tot je 8 wrapjes hebt.

4. Serveer de koolwraps met de pinka-kokosdip.

Genieten maar!

IMG_4422

Waarom maken wij steeds vaker gebruik van margarine?

Wie ons al langer volgt, weet dat wij steeds minder gebruik maken van dierlijke producten. Hierbij denk je natuurlijk meteen aan vlees, vis en kip. Maar wist je dat ook dingen als kaas en boter van dierlijke oorsprong zijn? Door iets vaker voor plantaardige producten te kiezen, ben je bewust bezig met het milieu, dier-vriendelijkheid en je gezondheid. Boter zo vaak mogelijk inwisselen voor margarine of olie maakt al een groot verschil! Wil je hier meer over lezen? Lees dan ons artikel met 5 redenen om nu toch écht de switch van roomboter naar margarine te maken. Wij willen je absoluut niet overhalen om helemaal plantaardig te gaan eten (dat doen we zelf ook niet), maar we willen je wel graag uitdagen om kritisch naar je keuzes te kijken. Doe jij ook mee?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook