fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Hasselback Aardappel (ook voor de AirFryer!)

airfryer

Hebben jullie al eens Hasselback aardappels gegeten? Ik nog niet! Eigenlijk wilde ik een gepofte aardappel maken, maar toen ik op zoek was naar lekkere receptjes bedacht ik me dat ik dit ook nog een keer wilde proberen. Het aardappelgerecht is van Zweedse oorsprong, maar is internationaal een groot succes. Ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik! Ook leuk: je kan dit recept ook in de AirFryer bereiden.

Ingrediënten (4 personen)

4 grote, vastkokende aardappels
1 beker creme fraiche
1 lente uitje
4 strips bacon
Klontje boter
Zout

Bereiden

1. Verwarm de oven (of AirFryer) voor op 200 graden

2. Maak inkepingen in de aardappels, let op dat je de aardappel niet helemaal tot onder opensnijd, hij moet nog wel één geheel blijven. Verdeel de boter over de aardappels en strooi er wat zout overheen.

3. Bak de aardappels in 45 minuten (Airfryer in 25 minuten!) gaar.

4. Bak ondertussen de baconstrips gaar en hak in kleine stukjes. Snijd ook het lente uitje in ringetjes.

4. Haal de aardappels uit de oven/Airfryer, en schep op alle vier een flinke lepel creme fraice. Verdeel vervolgens de uitjes en bacon over de aardappel.

Smullen maar!

Wil je meer weten over de AirFryer? Mara testte hem en schreef er een review over! En hier kun je kijken voor de beste AirFryer aanbieding.

Hasselback aardappel

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook