Recept: Cake met tropisch fruit en Appel & Wortel spread

Het is al een tijdje geleden dat ik voor Damespraatjes de keuken in dook, maar ik vond het wel weer eens tijd worden! We hebben al een aantal mooie dagen achter ons en hopelijk nog heel veel mooie warme dagen voor de boeg. Het leek me dan ook leuk om een lekker zomerse cake te bakken. Over het algemeen associeer ik cake met de winter, maar dit fruitige exemplaar is super zomers! Bak je mee?

Ook leuk: deze cake bestaat volledig uitplantaardige ingrediënten, dus 100 % plantaardig. Veganisten en mensen die graag minder dierlijke producten willen eten kunnen deze cake dus ook lekker eten. Benieuwd waarom wij proberen dierlijke producten wat vaker links te laten liggen? Dat lees je onder dit recept!

Recept: Cake met tropisch fruit en appel & wortel spread

Nodig

  • 225 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel baking soda
  • 200 gram suiker
  • 200 milliliter kokosdrink
  • Sap van 1 limoen
  • 150 mililiter 100 % plantaardige margarine (Becel Vloeibaar)
  • 360 gram tropisch fruit in kleine stukjes (bijvoorbeeld mango, papaya, kokos en ananas)
  • 1 potje Blue Band Fruit & Groente Spread Appel & Wortel (of een van de andere smaken)
  • Snufje zout
  • Poedersuiker
  • Cakevorm

Bereiden

1. Verwam de oven voor op 160 graden en vet het cakeblik in.

2. Voeg de bloem, het bakpoeder, de suiker, de kokosdrink, de limoensap en de margarine toe. Klop dit met een mixer op de middelste stand tot één geheel.

3. Klop het beslag nu nog 3 minuten op de hoogste stand.

4. Roer het 2/3 deel van het fruit door de cake en schep het beslag in een ingevette cake vorm.

5. Bak de cake in ongeveer 60 minuten in het midden van de oven gaar.

6. Haal de cake uit de oven en laat hem een uur afkoelen. Besmeer de bovenkant met een dikke laag appel & wortel spread en besprenkel met wat poedersuiker. Garneer de cake met het laatste deel van het fruit.

…En nu smullen maar!

Afbeelding2
 Waarom een plantaardige cake?

Wij hebben voor dit recept uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige producten. Ik ben zelf geen veganist of vegetariër, maar ik realiseer me wel dat het eten van dierlijke producten, zoals vlees, eieren en boter, alles behalve goed is voor het milieu. Om deze reden kies ik er daarom voor om slechts één dag per week vlees te eten (bijvoorbeeld op zaterdag in dat ene geweldige restaurant) en ook zo veel mogelijk dierlijke producten (zoals zuivel) te vervangen door plantaardige producten. En dat is makkelijker dan je denkt! Zoals je kunt zien aan dit recept: ook zonder dierlijke producten kan je een heerlijke cake bakken.

Blue Band Fruit & Groente Spread

Kennen jullie de Fruit & Groente Spreads van Blue Band al? Ik heb ze een paar weken geleden voor het eerst geproefd en vind ze echt super lekker! Het ideale aan de spreads is dat ze niet alleen van fruit gemaakt zijn, maar dat ze ook groenten en peulvruchten bevatten en 100 % plantaardig zijn. Daarnaast bevatten ze veel minder suiker dan ander zoet broodbeleg, zoals jam of chocopasta. Dit komt omdat er geen toegevoegde suikers in zitten, en het dus alleen suikers bevat die van nature in de ingrediënten aanwezig zijn. Zo kan je wel genieten van een zoete boterham, zonder heel veel suiker binnen te krijgen. De Blue Band Fruit & Groenten spread zijn verkrijgbaar in de smaken Aardbei & Bietjes, Appel & Wortel en Abrikoos & Pompoen. Enne, ze zijn ook heel lekker om op een cake, taart of koekje te smeren. Heus niet alleen voor de kinderboterham dus.

En, wat vond je van de cake? Ik ben super benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig  

 


Reageer ook