fb
Damespraatjes Damespraatjes

Puressentiel: Zuivere lucht, soepele spieren en een stressvrij hoofd

‘Ik ruik het riool’, zeg ik tegen mijn vriend als ik langs het washok en de badkamer loop. Ik trek een vies gezicht, dat is wel het laatste wat je in je huis wilt. ‘Ja daar doe je helemaal niks aan, dat zijn de leidingen’, zegt hij schouderophalend. Nu ben ik niet zo van de chemische sprays, dus ik laat het er maar bij en ik probeer het te negeren, maar onbewust blijf ik me eraan ergeren. Maar zoals dat vaak gaat in mijn leven dient een oplossing zich meestal vanzelf aan, dit keer was het in de vorm van een testpakket van Puressentiel!

Wat mag ik testen?

Een groot deel van de lijn van Puressentiel. Onder andere de zuiverende spray, de stressroller, de reisziekteroller, de hoofdpijnroller en de kalmerende balsem voor gewrichten en spieren. Extra fijn: Puressentiel haalt het beste uit de natuur, maar doet dat altijd met volledig respect voor het ecosysteem en de biodiversiteit. De productie heeft het Ecocert-label en is altijd biologisch met teelt die de grond niet uitput.

IMG_5152

De zuiverende spray: weg met die rioollucht

Van blijdschap dat ik de wereld niet kapot maak met mijn eerste wereldproblemen huppel ik met de zuiverende spray naar het washok en de badkamer. Ik spray en de ruimte vult zich met een intense geur van eucalyptus. Een heel stuk beter dan het eerdere rioolaroma! De spray bestaat uit 41 essentiële oliën en na een uurtje ruikt de ruimte brandschoon met een hint eucalyptus. Een beetje zoals een spa ruikt, maar dan in je eigen huis. Ik vind het in ieder geval een grote verbetering. Je kunt het ook gebruiken op kleding en meubels, dus de sportshirts van mijn vriend waar de zweetlucht niet uitgaat, zijn ook aan de beurt. Het ruikt meteen een stuk beter!

IMG_5148

De kalmerende balsem: voor de eeuwige stijve nek

Deze twee maanden heb ik het gillend druk als freelancer. Ik heb een grote tijdelijke opdracht binnengesleept en zit nu dagelijks op kantoor. Daar is mijn bankrekening erg blij mee, maar mijn lijf iets minder. Ik merk meteen dat mijn schouders en lijf op slot gaan als ik lang achter een bureau zit. Ik smeer de balsem dus op voor ik naar werk ga en doe het potje voor de zekerheid in mijn tas om bij te smeren als dat nodig is. Het doet denken aan tijgerbalsem qua geur wat ik ook regelmatig gebruik, het heeft een iets langere werking en het geeft niet af zoals rode tijgerbalsem wel doet. Top! Ook fijn: de flesjes, potjes en sprays zijn van recylcebaar materiaal gemaakt.

IMG_5149

De stressroller: ideaal voor stressvolle momenten

Die grote opdracht deze maanden, daar was ik best een beetje zenuwachtig voor. Ik ben bijvoorbeeld voor het eerst verantwoordelijk voor een heel project, in plaats van dat ik alleen maar ondersteunend werk doe. Ik weet dat ik het kan, maar soms nemen je emoties en onzekerheden een loopje met je gedachtes en voor je het weet loop je een hele nacht te spoken. Normaal val ik makkelijk in slaap, maar als ik zenuwachtig ben of stress heb, kan dat behoorlijk wat roet in mijn nachtrust gooien. Gelukkig had ik toen al de stressroller in huis van

Puressentiel. Ik bracht de roller voor het slapen gaan aan op mijn polsen, slapen en hals en… viel als een blok in slaap. De volgende ochtend werd ik uitgerust wakker, helemaal klaar voor mijn eerste dag bij mijn nieuwe opdrachtgever. Die overigens heel goed ging.IMG_5150

Conclusie

Een fijne lijn ondersteunende producten die ook nog eens ecologisch verantwoord is, een belangrijke voorwaarde voor mij. Ik zal niet zo snel uit mezelf dit soort producten aanschaffen omdat ik daar wat sceptisch over ben, maar deze zijn me erg meegevallen en deden goed wat ze zeiden! De reisziekteroller en de hoofdpijnroller heb ik niet gebruikt, ik heb van beide kwalen niet echt last, dus dat is moeilijk testen. Maar de andere drie zijn zeker aan te raden voor een zuivere ruimte, stressvrij hoofd en spoelen spieren en gewrichten!

Reageer ook