fb
Damespraatjes Damespraatjes

President Filipijnen: “Laat je vaccineren of ik gooi je in de gevangenis”

Gisteren heb ik mijn tweede vaccin tegen Covid ontvangen. Net als de eerste keer voelde ik mij hier heel goed bij en ik ben blij het gedaan te hebben. Na het lezen van wetenschappelijke publicaties en gesprekken met diverse artsen in mijn omgeving, heb ik besloten het vaccin graag te willen. Ik geloof ik de veiligheid en effectiviteit en ik hoop natuurlijk dat minstens 75 procent van de wereld er net zo over denkt. Gelukkig hebben we in Nederland de vrijheid om te kiezen of je wel of geen vaccin zou willen. Ook mensen die ervoor kiezen om géén vaccin te ontvangen, laat ik in hun waarde.

Klaar voor actie

In Nederland gaat het vaccineren hard en dat merken we in een daling van de besmettingscijfers. Helaas gaat het niet overal ter wereld zo goed… Op dit moment zit de Filipijnen in een van de zwaarste uitbraken in Azië.  Het land heeft inmiddels 1,3 miljoen besmettingen en er overleden 23.000 mensen. En hoewel de vaccinatielocaties in Manilla klaar zijn voor actie, blijven de vaccins liggen.

Gevangenis

President Duerte is woest en sprak gisteren op televisie uit dat hij vaccin-weigeraars in de gevangenis zou willen gooien. “Je kunt kiezen. Je laat je vaccineren of ik gooi je in de gevangenis”, zei hij. Deze dreigementen staan haaks op de strategie van de gezondheidsautoriteiten. Zij dringen aan op vaccinatie, maar benadrukken dat het op vrijwillige basis zou moeten gaan.

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen als er een gevangenisstraf dreigt voor mensen die zich niet willen laten vaccineren? Naar mijn mening kan en mag dat echt niet. Ik geloof in de kracht van de wetenschap en onderzoek, niet in die van dwang. We hopen echt dat Duerte een andere strategie gaat kiezen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook