fb
Damespraatjes Damespraatjes

Populaire BBQ snacks

Nederland wordt meer en meer BBQ land.  Niet alleen in het weekend, maar net zo makkelijk op de maandag gaat de barbecue aan, al is het alleen al om er een burger, visje of maiskolf op te gooien. Doordeweekse kost. Maar naast regulier BBQ vlees, er wordt ook flink gesnackt van de BBQ. Wie een beetje thuis is in barbecueën, weet dat snacks als burnt ends en moink balls razendpopulair zijn. Maar wat doet het nog meer goed als snack van de BBQ?

Een barbecue is tegenwoordig veel meer dan een rooster boven kolen. De meeste bbq’s fungeren als complete buitenkeukens en je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn accessoires voor. Met de juiste gadgets maak je op een kamado BBQ net zo eenvoudig een pizza als een stuk vlees klaar. En met een skillet verander je je BBQ met alle gemak in een oven.

  1. (Pulled pork) Nachos

Nachos met gesmolten kaas van de BBQ. In een skillet op een BBQ met gesloten deksel en bij voorkeur nog wat rookhout tussen de kolen. Heerlijk en zo simpel! Wat helemaal een goed idee is? Pulled pork nachos. Daarvan kun je dubbelop genieten. Eerst een low & slow pulled pork sessie op de BBQ en dan liefst meteen een kilo. De pulled pork die dan overblijft kun je (deels) gebruiken voor je nachos. In het boek van Jord Althuizen vind je een waanzinnig pulled pork nachos gerecht, maar sowieso is het niet moeilijk om een goed recept te vinden. Het internet staat er vol mee!

  1. Burnt Ends

Een zoete, licht rokerige snack van de barbecue zijn burnt ends, oftewel knapperige stukjes buikspek afgelakt met barbecuesaus. Burnt ends is een absolute klassieker overgewaaid uit Kansas City. Daar werden ze echter niet gemaakt van buikspek, maar van onbruikbare overblijfselen van brisket. Het karamelliseren van de kleine blokjes vlees maken van burnt ends een ware BBQ hit. En terecht! Meer dan het proberen waard…

  1. Kipnuggets

Kipnuggets van de barbecue, nog zo’n aanrader en echt heel makkelijk. Je maakt ze heel eenvoudig met ei en een jasje van bijvoorbeeld dorito’s of cornflakes. Flink hoog opstoken die BBQ en je hebt de knapperigste kipnuggets met een licht BBQ smaakje.

  1. Moink Balls

Als je echt een fanatieke BBQ’er bent, heb je het ongetwijfeld al eens geprobeerd: moink balls. Het is een ding in barbecue land. En dat is natuurlijk niet voor niets. De combinatie van gehaktballetjes, ontbijtspek en BBQ saus is simpelweg goddelijk. En ze zijn heel fotogeniek ook nog, dus op social media zie je ze regelmatig voorbijkomen.

  1. Rib fingers

We sluiten dit rijtje af met rib fingers, last but definitely not least! Ze zijn mateloos populair en dan bij voorkeur van het beroemde Iberico varken. Ribfingers worden één voor één versneden uit de ribben van het varken. Supermooi gemarmerd, heel smaakvol en niet al te moeilijk om te bereiden. Hot & Vlot of Low & Slow: het kan allebei en het is zeker een BBQ snack die je eens geprobeerd moet hebben!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook