fb
Damespraatjes Damespraatjes

Politie waarschuwt voor veelgebruikte inbreek-truc met stokjes tussen de deur

inbreek-truc

Het huis goed verlicht houden, alle ramen en deuren op slot, de buren vertellen dat je weg bent, iemand de post laten ophalen en nooit op social media zetten dat je op vakantie bent: dit zijn toch wel hele belangrijke dingen om te doen als je niet in een leeggeroofd huis wil thuiskomen na je vakantie. Omdat steeds meer mensen aandacht voor de veiligheid van hun huis hebben, bedenken inbrekers steeds andere manieren om te ontdekken of ze ergens ongestoord naar binnen kunnen. Een momenteel veelgebruikte inbreek-truc is het steken van een stokje (of ander voorwerp), tussen ramen en deuren. 

Aandacht voor de tactiek

Omroep Flevoland schrijft in een artikel dat de politie deze ‘stojes-methode’ bij verschillende woningen heeft gezien. “Inbrekers gebruiken de takjes om te zien of mensen gedurende een bepaalde periode wel of niet thuis komen”, schrijft de lokale omroep. “Bij verschillende woninginbraken en pogingen daartoe heeft de politie de takjes de afgelopen tijd aangetroffen. Het politieteam Lelystad-Zeewolde vraagt op Facebook nu aandacht voor de tactiek. Als iemand takjes of andere voorwerpen tussen de deur aantreft, kan dit bij de politie worden gemeld.”

112 bellen bij deze inbreek-truc

Tijdens de donkere maanden is het helemaal niet gek om een klein oogje in het zeil te houden. Niet alleen bij je eigen huis, maar ook bij je buren. Zie of hoor je iets verdachts en vermoed je dat het mogelijk om een (poging tot of voorbereiding van) inbraak gaat? Bel dan direct 112.

Ga jij weg rond de feestdagen? Hoe probeer jij een inbraak dan te voorkomen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook