fb
Damespraatjes Damespraatjes

Plus size vlogger: Dit zijn ‘dikke mensen problemen’ die slanke mensen niet kennen

YouTube en Instagram zijn dé plek waar je altijd terechtkunt voor wat goede fit-tips. Zo staat Instagram vol met prachtige foto’s van super fitte lijven. Het ziet er zelfs zo ‘perfect’ uit dat ik me vaak afvraag of het wel echt is. Hoe deze mensen aan deze lichamen zijn gekomen, laten ze dan weer zien op YouTube. Gezondheidsvlogs, What I eat in  a day video’s en ‘how I lost 50 pounds’ video’s zijn dan ook populairder dan ooit.

Video’s over overgewicht 

Toch verbaast dat me wel. Want als ik om mij heenkijk op straat, zie ik dat bijna niemand zo’n lichaam heeft! Waarom willen we niet kijken naar video’s en tips van vrouwen met een maatje meer? Wie zich dat ook afvroeg, is de Canadese Danielle McAllister. Al zo’n vier jaar maakt de YouTuber video’s over hoe het is om te leven met overgewicht. Ze laat zien wat zij op een dag eet, vertelt over de voor- en nadelen van het hebben van overgewicht en probeert ‘slanke’ mensen te laten zien hoe het is om voller te zijn.

Problemen

Danielle maakte ook een video waarin ze een aantal problemen aanhaalt waar zij als vollere vrouw tegenaan loopt. Het zijn dingen waar je als slank persoon waarschijnlijk nooit bij stilstaat en juist daarom is het misschien wel goed om even te kijken. Ook als je zelf geen overgewicht hebt dus!

Hoe ervaar jij dit?

Heb jij overgewicht? Herken jij jezelf in de dingen die Danielle noemt? En vind je dit een leuke video of juist niet? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook