fb
Damespraatjes Damespraatjes

Overstappen van energiemaatschappij levert Ka geld op

Terug van vakantie zijn we altijd wat huiverig om de bankrekening te checken. Nu we in onze favoriete vakantieland al jaren met euro’s kunnen betalen, zijn de uitgaven in elk geval een stuk transparanter dan toen we nog lustig wapperden met de Franse franken. Onder het mom: ‘het is maar een keer in het jaar vakantie’ trekken we de portemonnee en leven er vrolijk op los. Als we thuis zijn, zien we wel weer verder.

Samen bezuinigen

Inmiddels zijn we al weer twee weken thuis. Vorige week besloten Robert en ik samen naar de schade van onze bankrekening te kijken. Nou, dat viel reuze mee. We hoeven geen droog brood te eten, maar wel even opletten de komende maanden. December komt er aan en is nou niet bepaald de goedkoopste maand van het jaar. “Gelukkig weten de mannen de waarheid over Sinterklaas,” grijns ik. Robert en ik kijken samen waar we kunnen bezuinigingen. Zijn er slapende abonnementen waarvan we af kunnen en willen? En laten we ook eens kritisch kijken naar alle goede doelen die we maandelijks steunen. Als we dat optellen komen we op een behoorlijk bedrag. We bepalen samen een bedrag dat we willen uitgeven aan organisaties die dat nodig hebben.

Overstappen energieleverancier

Als we zien wat we maandelijks aan de energiemaatschappij betalen, vermoeden we dat dat bedrag omlaag kan. Door het over te stappen van energieleverancier besparen we veel geld op de energierekening. “Weet je hoe dat komt? Omdat die bedrijven alleen maar druk zijn met het binnenhalen van nieuwe klanten. Bij het overstappen van energie krijgen zij fikse kortingen. Vaak alleen het eerste jaar, vandaar dat het de moeite is om elk jaar een nieuw contract af te sluiten,” wijsneust Robert. En hij heeft gelijk. We vragen ons af of we altijd zo kunnen overstappen. Op internet lezen we dat dat afhankelijk is van je contract. Heb je er een voor onbepaalde tijd of heb je er een die zo kunt opzeggen? Hoe zien de energie aanbiedingen er meestal uit? Vanaf zes tot acht weken voordat je huidige contract afloopt kun je meestal overstappen. “Energieleveranciers zijn namelijk wettelijk verplicht het nieuwe contract in te laten gaan als het oude ten einde is. Dan hoef je ook geen boete te betalen,” leest Robert.

Zo eenvoudig

Ik had nooit gedacht dat het zo eenvoudig is om over te stappen. We deden het nooit omdat we dachten dat het enorm veel werk en administratieve rompslomp zou zijn. Bovendien is overstappen gratis en je wordt niet afgesloten als je overstapt. En als je je afvraagt of de kwaliteit van de energie dezelfde is als je was gewend, is het antwoord: ja. Er bestaat geen goede of slechte energie. De apparaten blijven het doen als vanouds. Dat heeft niets met de switch van energieleverancier te maken. Overstappen van energieleverancier loont dus!

Switch jij jaarlijks van energieleverancier? Hoe bevalt dat? Tevreden? Laat het ons weten! Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook