fb
Damespraatjes Damespraatjes

Orgaandonoren trekken massaal registratie in door de nieuwe donorwet

Wie de afgelopen dagen het  nieuws heeft gevolgd weet dat de tweede kamer voor de nieuwe donorwet heeft gestemd. Dit houdt in dat als je geen keuze doorgeeft aan het donorregister, dat je automatisch orgaandonor bent. Hier zijn heel veel mensen heel blij mee, maar ook heel veel mensen absoluut niet. 

Dat deze wet (die nog door de eerste kamer moet komen overigens) heel wat verzet oproept, blijkt wel uit het feit dat zich deze week 4.500 orgaandonoren die eerst wel als orgaandonor geregistreerd stonden, nu hun toestemming hebben ingetrokken. De Telegraaf meldt dat bijna 19.000 mensen hebben doorgegeven geen orgaandonor te willen zijn. Sinds de nieuwe wet hebben 4.000 mensen zich wel als orgaandonor geregistreerd.

Kortom: Nederland is heel wat orgaandonoren armer geworden sinds de nieuwe wet. Dit vooral doordat mensen zelf willen beslissen wat er met hun lijf gebeurt en dat de politiek hier niks over mag zeggen. En al helemaal niet met een wet.

Heb jij je al geregistreerd? Ik sta al sinds mijn 18e geregistreerd als orgaandonor en wil dit graag zo houden. Maar of ik vind dat er een wet moet komen die dit automatisch voor mensen vastlegt? Daar ben ik nog niet van overtuigd.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook