Openhartig: Marion en haar man willen niet met hun kinderen op vakantie

Als je mij vraagt waar ik dit jaar het meeste naar uitkijk, is dat de vakantie samen met mijn vriend en ons dochtertje. Waar we precies heengaan is niet helemaal duidelijk en eigenlijk maakt het ook niet uit. Als er maar een zwembad of strand is waar we lekker met die kleine kunnen spelen. Ik word al warm bij de gedachte aan haar blije koppie als ze lekker in het water zit. 

Hard werken

Wie er heel anders over denken, zijn Marion en haar vriend Ron. “Deze zomer gaan Ron en ik lekker drie weken met z’n tweeën naar Mallorca. We hebben een luxe hotel aan het strand, waar we de hele dag rustig kunnen luieren en cocktails drinken. Ron werkt als magazijnmedewerker en ik sta achter de bar in het restaurant van mijn zus. We hebben allebei staand werk en zijn na een jaar hard werken aan rust toe. Een lekkere vakantie kunnen we wel gebruiken.”

Zonder kinderen weg

Als Marion en Rob een vakantie boeken, doen ze dat sinds drie jaar niet meer met de kinderen. “Onze zoons zijn tien en vijf. Eerst namen we ze nog wel mee, maar hier zijn we mee gestopt. De oudste heeft altijd erg veel last van zijn oren met vliegen en de jongste is bang voor water. Hij wil niet zwemmen, niet op het strand spelen en wil eigenlijk het liefste gewoon op de hotelkamer liggen. Hij is ook nog zo jong!” Marion en Rob hebben het idee dat ze de jongens alles behalve ontspanning brengen, wanneer ze meegaan op vakantie.

Dagje naar een pretpark

“De jongens logeren tijdens onze vakantie altijd bij mijn moeder. Dit vinden ze niet leuk, want ze willen het liefste met ons mee. Maar wij weten wel weer hoe het gaat: daar komt alleen maar gezeur van.” Om de jongens tegemoet te komen, nemen Rob en Marion ze daarom elke zomer naar een pretpark naar keuze. “Vorig jaar gingen we naar Walibi en deze zomer gaan we een dagje naar Disneyland Parijs. Hier hebben ze de dag van hun leven en is veel leuker dan met ons mee naar Mallorca of Turkije.”

Belachelijk

De zus van Marion vindt het belachelijk dat ze de kinderen niet meenemen. “Zij vindt dat we meer ons best moeten doen om een vakantiebestemming te bedenken waar het ook voor de jongens leuk is. Ze stelde Duitsland voor, omdat we dan met de auto kunnen en we andere dingen kunnen doen dan aan het zwembad liggen. Maar heel eerlijk: ik vind Duitsland gewoon geen land voor een zomervakantie. Ik wil zon, zee, strand en met het vliegtuig. Ik werk er tenslotte hard voor!”

Gaan jullie elk jaar samen met de kinderen op zomervakantie? Of ga jij net als Marion, liever alleen met je partner? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.


5 reacties

Charlotte -

T zullen je ouders zijn.. Dan ook niet janken als ze straks volwassen zijn, hun eigen leven hebben en weinig op bezoek komen natuurlijk.. En ik zou ze gelijk geven, wat een waardeloze ouders.

Ria -

Dat ze even met haar man weg wil kan ik me voorstellen
Maar drie weken zonder hun kids vindt ik belachelijk .
Dan hadden ze geen kinderen moeten nemen .
Ik zou dan een dag of 10 gaan en twee weken met de kinderen
Zoek dan een leuk vakantie park op wat geschikt is voor kinderen

Sheila -

Ik ben het met Van Abreugel eens! Kinderen neem je niet maar krijg je,en daar heb je nu eenmaal verantwoordelijk voor…dat je een weekje of weekendje met zn 2tjes weg gaat tot daar aan toe…ons zoontje kijkt er elk jaar weer naar uit waar we hewn gaan,paar jaar gekampeerd in Frankrijk toen vliegen naar Tenerife,dit jaar gaan we naar Indonesië( mijn roots) maar ons zoontje wil niet maar ja ik heb m er heel veel over verteld en ik heb accommodaties uitgekozen zodat ook hij er plezier heeft…want als hij dat heeft hebben wij dat ook! Dus zo moeilijk is het niet om een bestemming uit te zoeken voor allemaal…mihn menjng dus…

Miranda -

Groot gelijk! Waarom zouden ouders niet een paar weken quality-time voor zichzelf mogen hebben? Jezelf even lekker opladen om er weer een jaar tegenaan te kunnen. Daar doe je de kinderen alleen maar goed mee i.p.v. te kort.

Van abreugel -

Dat hadden ze moeten bedenken voor ze die kinderen maakten. Die zien hen door hun beider drukke banen toch al zo weinig en willen best samen een week of twee, drie leuke dingen doen. Maar pa en ma zijn op het zachtst gezegd een beetje fantasieloos en niet erg meevoelend of meedenkend met de kids. Dan heb ik zoiets van had ze dan niet op de wereld gezet.

Reageer ook