fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marion en haar man willen niet met hun kinderen op vakantie

zonder kinderen vakantie

Als je mij vraagt waar ik dit jaar het meeste naar uitkijk, is dat de vakantie samen met mijn man en onze dochtertjes. Waar we precies heengaan is niet helemaal duidelijk en eigenlijk maakt het ook niet uit. Als er maar een zwembad of strand is waar we lekker met die kleine kunnen spelen. Ik word al warm bij de gedachte aan hun blije koppies als ze lekker in het water zitten. 

Hard werken

Wie er heel anders over denken, zijn Marion en haar vriend Ron. “Deze zomer gaan Ron en ik lekker drie weken met z’n tweeën naar Mallorca. We hebben een luxe hotel aan het strand, waar we de hele dag rustig kunnen luieren en cocktails drinken. Ron werkt als magazijnmedewerker en ik sta achter de bar in het restaurant van mijn zus. We hebben allebei staand werk en zijn aan rust toe. Een lekkere vakantie kunnen we wel gebruiken.”

Zonder kinderen weg

Als Marion en Rob een vakantie boeken, doen ze dat sinds drie jaar niet meer met de kinderen. “Onze zoons zijn tien en vijf. Eerst namen we ze nog wel mee, maar hier zijn we mee gestopt. De oudste heeft altijd erg veel last van zijn oren met vliegen en de jongste is bang voor water. Hij wil niet zwemmen, niet op het strand spelen en wil eigenlijk het liefste gewoon op de hotelkamer liggen. Hij is ook nog zo jong!” Marion en Rob hebben het idee dat ze de jongens alles behalve ontspanning brengen, wanneer ze meegaan op vakantie.

Dagje naar een pretpark

“De jongens logeren tijdens onze vakantie altijd bij mijn moeder. Dit vinden ze niet leuk, want ze willen het liefste met ons mee. Maar wij weten wel weer hoe het gaat: daar komt alleen maar gezeur van.” Om de jongens tegemoet te komen, nemen Rob en Marion ze daarom elke zomer naar een pretpark naar keuze. “Vorig jaar gingen we naar Walibi en deze zomer gaan we een dagje naar Disneyland Parijs. Hier hebben ze de dag van hun leven en is veel leuker dan met ons mee naar Mallorca of Turkije.”

Belachelijk

De zus van Marion vindt het belachelijk dat ze de kinderen niet meenemen. “Zij vindt dat we meer ons best moeten doen om een vakantiebestemming te bedenken waar het ook voor de jongens leuk is. Ze stelde Duitsland voor, omdat we dan met de auto kunnen en we andere dingen kunnen doen dan aan het zwembad liggen. Maar heel eerlijk: ik vind Duitsland gewoon geen land voor een zomervakantie. Ik wil zon, zee, strand en met het vliegtuig. Ik werk er tenslotte hard voor!”

Gaan jullie elk jaar samen met de kinderen op zomervakantie? Of ga jij net als Marion, liever alleen met je partner? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

16 reacties

Margreet -

Ik lees dat de kinderen het niet leuk vinden. Hoe vindt oma het? Mij lijkt het oneerlijk verdeeld, pa en ma drie weken en samen met het gezin n dagje. Het is een kunst om het iedereen naar de zin te maken, ook omdat het leeftijdsverschil tussen de kinderen best groot is. Maar dat jullie daar niet eens een poging toe doen…..ik vind het alarmerend. Het is belangrijk om je kinderen de ervaring van ‘samen’ mee te geven, ze te leren hoe je een compromis sluit, moeite doet voor elkaar. Geef je ze nu de ervaring dat ze te veel zijn? Erg rot voor ze. Hoe zullen ze later naar jullie toe zijn?

Jans -

Mijn ouders namen ons jaarlijks 2 weken mee op vakantie maar hadden daarnaast 2 weekenden per jaar waar zij met vrienden weg gingen en wij bij opa/oma mochten logeren.
Daarnaast maakte zij 1x per 5 jaar een grote reis met de vriendengroep. Dit was voor ons net zo goed vakantie en ik zou het iedereen aanraden. Wij hebben er niets van geleden en zij hebben tijd voor zichzelf gehad en geweldige reizen gemaakt waar kinderen toch minder goed pastte

Wendy -

Deze mensen hadden niet voor kinderen moeten kiezen

Fiene -

Volgens mij heb ik dit al gelezen…

Jacq -

Tijd samen is zeker belangrijk als je beiden werkt en kleine kinderen hebt maar drie weken op zomervakantie zonder kinderen, ik kan me er niets bij voorstellen. Er zijn zoveel zonnige alternatieven waar je met de auto naartoe rijdt en met kids clubs ook genoeg ‘eigen’ vrije tijd.
Ook best een belasting voor je moeder trouwens…

Joris -

We zijn een jaar verder sinds http://web.archive.org/web/20230401034147/https://damespraatjes.nl/openhartig-marion-en-haar-man-willen-niet-met-hun-kinderen-op-vakantie. Is de angst voor water inmiddels overwonnen? Klakkeloos herkauwen lost het probleem niet op.

Petra -

Ik ga echt niet zonder mijn kinderen op vakantie die hebben net zo recht op vakantie als ouders

Miriam -

Ik snap het wel hoor. Maar ik had er ook geen last van wanneer mijn moeder op vakantie ging en ik bij mijn opa en oma logeerde. Denk dat ik meer vakantie bij mijn oma had dan waar dan ook.

Ilona Doornbusch -

Ik ben een alleenstaande moeder met een zoontje van twee maar moest er niet aan denken zonder hem op vakantie te gaan ik ben in juni een week naar Limburg geweest mooi met de auto ideaal als je nog kleine kinderen hebt.

Vanessa -

Niks mis mee….
Wij doen het anders,onze dochter is nu al 17 jaar.
Wij doen nu een zomervakantie samen met haar en sinds 2 jaar een weekje weg ik met mijn man🥰

Lisanne -

Oo ik zou er niet aan moeten denken om zonder onze dochter op vakantie te moeten, dan zou ik nog liever niet gaan. Wij gaan over 3 weken met onze dochter van 1,5. Ik kan niet wachten, heerlijk is het.. lekker op de camping en heel veel tijd met elkaar doorbrengen! En nee, we kunnen niet meer om half 8 uit eten gaan, maar dat weet je als je aan kinderen begint, dan maar koken op de camping!

Misschien wel wat aan de watervrees doen van je kind! Water vermijden lost het probleem niet op

An -

Had ik het geld maar om op vakantie te gaan samen met me man en fantastische dochter

An -

Had je geen kinderen moeten nemen kon je 10 x per jaar op vakantie je heb kinderen en die moet je gewoon mee nemen op vakantie dol wijf

Marjan -

Gestoord!
Je zoon bang voor water…? Lijkt mij prio 1!

Ellen -

Jij kiest voor kinderen!

Astrid -

Wij zijn nog nóóit zonder onze 3 jongens op vakantie geweest. Heerlijk genieten van de mannen,3 weken met de caravan er op uit. Soms op één camping, maar ook regelmatig trekken van camping naar camping. We nemen nu het Hemelvaart weekend onze kleinkinderen mee, echt genieten.

Reageer ook