Damespraatjes Damespraatjes

Catharina (46): ‘Mijn beste vriendin vindt het belachelijk dat ik mijn 16-jarige dochter een seksspeeltje gaf’

Als je zelf ergens enthousiast over bent, wil je dat graag delen. Met een recept, goed boek of heerlijke Netflix-serie is dat geen enkel probleem. Maar sommige dingen kun je niet met iedereen delen, weet Catharine nu. Zelf gebruikt ze verschillende seksspeeltjes en geniet daar intens van. Toen haar dochter zestien werd, gaf ze haar een roze vibrator. “Ik kon me voorstellen dat Tara dat net zo lekker als ik zou vinden. Ze was er hartstikke blij mee.” So far so good, tot de beste vriendin van Catharina het belachelijk en onverantwoord vond. “Ik was met stomheid geslagen en wist niet wat ik moest zeggen.”

Seks heeft altijd Catharina’s aandacht gehad. “Als jong meisje was ik gefascineerd door mijn yoni. Mijn ouders waren hippies en heel vrij over seks. Vertelden me dat het heel normaal was en heerlijk om te doen als ik de leeftijd ervoor had. Soms hoorde ik mijn ouders vrijen, maar ik vond dat normaal. Er was geen schaamte, niet over relaties, hoe lichamen eruit zagen en dus ook niet over seks.” Als Catharina haar man Michel ontmoet, komt ze erachter dat niet iedereen zo vrij is opgevoed als zij. Michel is preuts en veel minder open over seks en comfortabel met zijn lichaam. “Maar ik leerde hem ervan te houden en toen hij over zijn schaamte heen was, ging hij los. Heerlijk.”

Seks is fijn

Tara was net als haar moeder al op jonge leeftijd geïnteresseerd in seks. Vroeg tijdens het eten hoe dat ging en liet zich niet afschepen met het verhaal over de bloemen en de bijtjes. “Ik had in de gaten dat zij net zo nieuwsgierig was als ik op die leeftijd, dus heb haar daarin begeleid. Veel met haar gepraat, haar verteld hoe fijn het is, maar haar ook gewezen op de gevaren. Moet er niet aan denken dat ze in handen van bijvoorbeeld een loverboy valt.”

Roze vibrator

Toen Tara twee maanden geleden zestien werd, kocht Catharina een roze vibrator, niet te groot en niet te klein, gewoon goed. “Tara was er aanvankelijk even verlegen mee, maar vond het niet veel later te gek dat ik dat voor haar had gekocht.” Catharina vertelde haar beste vriendin Astrid over het cadeau en die was in shock. Vond het belachelijk dat ze dat haar dochter had gegeven. “As vond het een ongepast cadeau en vond dat ik Tara zelf moest laten ontdekken wat ze lekker vindt of niet. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om mijn dochter een dildo te geven.” Catharina realiseerde zich dat haar vrije opvatting over seks niet door iedereen wordt gewaardeerd. “Terwijl ik het zo belangrijk vindt Tara mee te geven om van seks te genieten, dat het iets moois is, goed voor je body en mind en dat je er niet voor hoeft te schamen als je er van geniet.”

Wat een gedoe zeg

Astrid heeft behoorlijk van leer getrokken tegen gemeenschappelijke vriendinnen en over Catharine geroddeld. “Ik werd daar heel verdrietig van en begrijp niet zo goed waarom Astrid dat doet. Ik heb haar een paar keer gebeld en geappt maar ze reageert niet. Tegen een gemeenschappelijke vriendin had ze gezegd dat ik niet spoorde. Dat doet pijn want Tara vindt het heerlijk dat ze zo’n open minded moeder heeft en het is heus niet zo dat ik uren met haar over seks praat en dat we avonturen uitwisselen. Ik ben haar moeder, niet haar vriendin. Ik wil niet weten wat zij doet, wel wil ik er voor haar zijn als ze ergens mee zit. Meer is het niet. Wat een gedoe om een vibrator zeg, als ik dat had geweten had ik het Astrid nooit verteld. Maar ja, het leed is al geschied.”

Wat vind jij? Vind jij het raar dat Catharina haar dochter een vibo voor haar verjaardag cadeau geeft? Of vind je dat niet kunnen? Zou jij het zelf doen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.


2 reacties

V -

Beetje vreemd vind ik het wel het zou niet in mij opkomen zoiets te geven, denk wel dat je als moeder goed weet of je dochter er klaar voor is of niet. Wat ik niet vind kunnen is de reactie van die vriendin, je mag een andere mening hebben maar dan hoef je niet iemand belachelijk te maken tegenover andere

Dave -

Een mooi gebaar. Ik hou zelf ook van sex. En ik geniet er ook van

Reageer ook