fb
Damespraatjes Damespraatjes

Openhartig: Ada (46) laat haar kind niet meer naar de gewone huisarts gaan

Eind vorig jaar trokken kinderartsen aan de bel: er zouden enorme misstanden zijn bij alternatieve genezers die (soms zeer) jonge kinderen behandelen. “We moeten voortaan verbieden dat alternatieve genezers zonder goede medische basiskennis jonge kinderen behandelen”, stellen kinderartsen Arine Vlieger en Jan Peter Rake in een interview met Brandpunt.  “We zien ook steeds vaker ouders die eerst het alternatieve circuit in gaan en daarna pas bij de reguliere arts aankloppen.”

Wie zijn nou die ouders die het in het alternatieve circuit zoeken? Wij waren benieuwd en gingen op zoek naar een moeder die wel haar verhaal zou willen doen. We kwamen in contact met Ada, die haar dochter Emma (9 jaar) uitsluitend naar alternatieve genezers laat gaan als ze ergens last van heeft.

“Tien jaar geleden ben ik heel ziek geweest. Altijd hoofdpijn en altijd moe. Ik zag meer dan tien artsen, maar niemand wist wat er mis was. Na een half jaar lang pijn, was ik het zat. Op aanraden van een vriend besloot ik het in het alternatieve circuit te zoeken.” Hier vond Ada wel wat ze zocht. “Ik kwam in contact met een homeopaat die mij door middel van homeopatische middelen van mijn hoofdpijn en vermoeidheid afhielp”.

Benauwdheid en allergieën

Sinds haar positieve ervaring met de homeopaat, heeft ze geen reguliere arts meer bezocht. “Ik was er helemaal klaar mee. Zij hebben lang gestudeerd, maar leren alleen hetgeen waarvan de wetenschaps-lobby wil dat het in de boeken staat. Waardeloos als je het mij vraagt” zegt Ada stellig. “Niet alleen ik bezoek sindsdien altijd de homeopaat, ook mijn dochter neem ik daar mee naartoe.”

Ook Ada heeft meegekregen wat er de laatste tijd over alternatieve genezers en het behandelen van kinderen wordt geschreven. “Ja, ik heb het gelezen. Ik geloof best dat er hele slechte tussen zitten, maar onze homeopaat is erg goed. Mijn dochter heeft vaak last van benauwdheid en allergieën en hier krijgt ze natuurlijke homeopatische geneesmiddelen voor. De alternatieve middelen doen hun werk prima.”

Nooit meer terug

Ada is niet van plan om ooit nog terug te gaan naar haar gewone huisarts. “Ik hoor er te veel prutsverhalen over. Hier wil ik mijzelf en mijn kind niet aan blootstellen.” Toch maakt Ada wel één uitzondering. “Wanneer de situatie levensbedreigend is, bel ook ik natuurlijk 112. Ik denk dat iedere ouder dit moet doen, ook als je niet in de reguliere geneeskunde gelooft. In sommige situaties moet er direct iemand komen en dan kan je maar beter gewoon een ambulance bellen.”

Ook Ada’s dochter is tevreden met hun homeopaat. Emma vertelt: “Mijn vriendinnen op school gaan vaak naar een gewone dokter en krijgen hier vaak dingen die niet werken of waar ze veel bijwerkingen bij krijgen. Ik wil dit niet en daarom ga ik naar de homeopaat.”

Verbod

Mocht het ooit verboden worden om met kinderen naar alternatieve genezers te gaan, dan weet Ada niet wat ze zal doen. “Daar zou ik natuurlijk niet blij mee zijn, maar wat ik zou doen weet ik niet. Ik wil niet de wet overtreden, maar met mijn kind naar een gewone huisarts is ook geen optie. Toch denk ik dat het niet zo ver zal komen. Uiteindelijk zijn er te veel mensen wel tevreden met de alternatieve geneeskunde.”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook