fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op welk moment van de dag kun je het goedkoopst tanken?

Iedereen merkt dat het hele leven een stuk duurder is geworden. Elke keer sla ik weer stijl achterover als ik bij de kassa van de supermarkt, de bakker om de hoek of het tankstation sta. Natuurlijk realiseer ik me heel goed dat zowel de caissière als de bakker en de tankstation-medewerker hier niks aan kunnen doen. Toch kost het mij steeds meer moeite om lachend te vertrekken, wetende dat ik weer flink wat armer ben. Gelukkig zijn er altijd manieren om het leven iets voordeliger te maken en in deze tijd zijn die tips meer welkom dan ooit. Vandaag vertellen we je daarom op welk moment van de dag je het goedkoopst kunt tanken. 

Goedkoopst tanken

De prijzen van diesel en benzine zijn niet statisch, maar veranderen voortdurend. Zo reageert de prijs op dingen als een oorlog of tekorten, maar ook de vraag op een bepaald tijdstip doet iets met de prijs. Aan het begin van de avond is het het beste moment om te tanken. Veel tankstations verlagen tussen 18:00 uur en 20:00 uur de prijzen een beetje. Soms blijven de prijzen zelfs tot 23:00 uur lager dan overdag. Je kunt dan het goedkoopst tanken.

Hogere tarieven

Wanneer je beter niet kunt gaan tanken? In de ochtendspits en op zon- en feestdagen betaal je vaak wat meer voor je volle tank. Ook gooien sommige tankstations hun prijzen ’s nachts wat omhoog, tussen 23:00 uur en 5:00 uur betaal je dan wat meer dan overdag.

goedkoopst tanken

Andere factoren

Als je in de gelegenheid bent, is het dus slimmer om op een gewone werkdag tussen 18:00 uur en 20:00 uur te stoppen om te tanken. Natuurlijk is dat niet altijd goed te plannen en dus zul je soms op een duurder moment langs de pomp moeten. Bedenk je daarnaast ook dat tanken langs een snelweg bij een bemand tankstation ook duurder is dan bij een onbemand-station dat niet aan de snelweg ligt.

Loont zeker

Er zijn best wat manieren om het tanken iets goedkoper te maken. Houd er rekening mee dat je niet ineens veel minder geld kwijt bent, maar dat het om een verschil van enkele center per liter gaat. Ben je veel op de weg? Dan kan dat op de lange termijn natuurlijk wel flink aantikken. Zo rijdt mijn man vijf dagen per week 160 kilometer naar zijn werk. Je kunt je wel voorstellen dat het dan zeker loont om slim te tanken.

Waar let jij op?

Waar let jij op bij het kiezen van een tankstation? Kijk je vooral naar de prijs van benzine en diesel of vind je een goede shop, vriendelijk personeel en schone toiletten ook belangrijk? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding boven artikel: Dawn McDonald via Unsplash

Reageer ook