fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op deze dingen moet je letten als je een dekbed gaat kopen

De eerste keer dat ik onder een dekbed sliep kan ik me nog heel goed herinneren. Op mijn bed thuis had ik gewoon een laken met een deken er overheen en in de winter kwam daar nog een deken bij,  want wij hadden geen centrale verwarming in huis. Mijn gevoel van luxe was dan ook heel groot toen ik in Oostenrijk voor het eerst onder een echt dekbed sliep. Wat was dat heerlijk en nog nooit had ik zo lekker geslapen.

Pas jaren later werden dekbedden in Nederland heel gewoon en slaapt bijna iedereen er onder. Dekbedden zijn er echter in allerlei soorten en maten en om een goede uit te kiezen is het belangrijk dat je op de volgende dingen let.

Op deze dingen moet je letten als je een dekbed koopt

1. Je keuze is echt een persoonlijke voorkeur. Hiermee willen we zeggen dat een dekbed dat fijn voor jou is helemaal niet fijn hoeft te zijn voor je partner. Misschien wil jij er één die lekker warm is, terwijl je partner liever luchtiger slaapt. Dus als je met z’n tweeën bent, maak allebei je eigen keuze en kies dan voor 2 kleinere dekbedden.

2. Wil je in de zomer onder een ander dekbed dan in de winter? Vind je het in de zomer veel te heet voor een dekbed, maar wil je toch iets stevigs over je heen hebben liggen omdat je anders niet kunt slapen. Kies dan voor een zomerdekbed.

3. Heb je last van een stofmijt allergie? Kies dan voor een dekbed dat je zelf regelmatig kunt wassen. Een synthetisch dekbed ligt dan voor de hand. Stofmijt houdt trouwens niet van frisse lucht en licht. Zorg er sowieso voor, wat voor dekbed je ook hebt, dat je regelmatig  je dekbed lucht.

4. Wat is je budget? Een echt donzen dekbed is best prijzig, maar daar tegenover staat dat je er zo’n 15 a 20 jaar mee kunt doen. Een synthetisch dekbed heeft een veel kortere levensduur.

5. Welk materiaal vind je het fijnst? Je kunt over het algemeen kiezen tussen dons, wol of een synthetisch dekbed. Je keuze hangt heel erg af van je persoonlijke voorkeur.

We kunnen ons voorstellen dat er nog wat vragen blijven bestaan bij het uitzoeken van het perfecte dekbed voor jou. Het is best belangrijk dat je je goed laat informeren door een expert. Dat hoeft niet altijd in een winkel te zijn, er zijn ook wel webshops die een expert in huis hebben en die je kunt bellen of mailen voor een persoonlijk advies. Lees meer of dekbed-experts.

We zijn heel benieuwd of jij onder een dekbed slaapt? Waar is jouw voorkeur naar uitgegaan? Laat een berichtje achter bij de comments onder dit artikel. Zelf slaap ik onder een synthetisch dekbed en ervaar iedere nacht het gevoel dat ik destijds in Oostenrijk had.  Zo fijn :-).

Reageer ook