fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op afstand je geliefden heel dicht bij je houden, zo doe je dat!

Op mijn bureau ligt een enorme lijst met mensen die ik veel te lang niet heb gezien. De huidige omstandigheden maken het lastig om je te omringen met je geliefden en het ziet er naar uit dat dit voorlopig nog wel even zo blijft… En hoewel alles uiteindelijk went, lijkt bij het gemis van de mensen die je het meest dierbaar zijn toch anders te liggen. We moeten er het beste van maken en de enige manier om dat te doen is te kijken wat er nog wél kan. In dat kader hebben wij een paar mooie tips voor je!

Foto’s in huis

Waarschijnlijk loopt jouw telefoon over van de leuke foto’s. Vroeger maakte ik er al veel, maar sinds wij kinderen hebben is er geen houden meer aan. Dagelijks maak ik makkelijk tien tot twintig foto’s en soms zijn het er zelfs meer. Ook krijg ik veel foto’s van familie en vriendinnen waarin ze laten zien wat ze doen en hoe het met ze gaat. En dat is fijn, wat zo blijf je toch een beetje op de hoogte over alles wat speelt. Zelfs op flinke afstanden!

Afdrukken

Ik vond het jammer dat er eigenlijk niks gebeurde met de foto’s die op mijn telefoon staan. De afgelopen maanden ben ik dus aan de slag gegaan met het afdrukken van foto’s en ben deze in huis een plekje gaan geven. Beneden in de woonkeuken en op een aantal andere plekken in het huis hebben wij nu prachtige foto’s van familie staan.

Bijzondere manieren

Je omringen met foto’s van geliefden is in deze tijd extra belangrijk! Zo kan je jouw geliefden op afstand toch een beetje bij je houden. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto op canvas of een bijzondere foto op hout. Is jouw huis wat moderner van stijl? Dan is een foto op HD metal of aluminium ook echt heel erg gaaf! En wist je dat je zelfs foto’s op een lamp kunt laten drukken tegenwoordig? Onze kinderen vinden dat prachtig als nachtlampje 🙂

Sprankje hoop op de moeilijkste momenten

De foto’s zorgen er natuurlijk niet voor dat we onze geliefden eerder in onze armen kunnen sluiten. Waar ze wel voor zorgen is dat we weten waar we het allemaal voor doen. Onze geliefden -hoe ver ze misschien ook zijn- kunnen ons op de moeilijkste momenten nét dat sprankje hoop geven. Alleen al door samen met de kinderen naar foto’s van opa en oma te kijken, zie ik dat er de mooiste verhalen en herinneringen naar boven komen. Dat ervaar ik als heel waardevol!

Wie houd jij in je hart dichtbij?

Hoe houd jij de mensen in jouw hart dichtbij je? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. We waarderen al jullie input enorm.

Lees ook: Kate haar oppas redde kinderen uit een brandend huis

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook