fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ook bij kou van natuurwater genieten? Maak gebruik van een wetsuit!

Maar weinig mensen weten dit, maar toen ik een jaar of 10 was, ging ik graag windsurfen. Ooit ben ik hier op Bonaire mee begonnen en heb het de jaren daarna ook op Curacao en in Nederland gedaan. Toen ik 16 werd, ben ik er mee gestopt. Ik had een blessure aan mijn schouder waardoor het toen niet meer mogelijk was. Na de operatie aan mijn schouder heb ik het nooit meer opgepakt. Jammer, want ik vond het altijd erg leuk om te doen!

Wetsuit

Toen ik bij koud weer in Nederland wilde windsurfen, heb ik een wetsuit gekocht. Hierdoor had ik nooit last van de kou en kon ik zelfs bij lage temperaturen gewoon het water op. Nadat ik stopte met surfen, heb ik mijn wetsuit ook nog vaak aangehad. Bijvoorbeeld wanneer ik vroeg in het jaar wilde zwemmen in de zee of als ik ging duiken. Een multifunctioneel ding dus.

Welk model kies je?

Je kunt voor verschillende soorten en modellen kiezen. Is het minder koud, maar lig je veel stil in het water? Dan kan een shorty fijn zijn. Zelf draag ik graag een shorty als ik op een warme plek ga duiken, zoals het Caribisch gebied. Is het wat koeler, maar nog steeds niet extreem koud, dan kan je voor een full suit gaan. Wil je bij échte kou toch het water in? Dan kan je beter kiezen voor een steamer. Een steamer is dikker dan een gewone wetsuit en houdt zo min mogelijk water binnen. Wil je helemaal droog blijven? Kijk dan eens naar een droogpak.

Wetsuit dames

Wist je dat er speciale wetsuits voor dames bestaan? Voor een optimale werking van de wetsuit is het belangrijk dat hij goed past. Een heren wetsuit is voor vrouwen dan ook lang niet zo geschikt als een wetsuit voor dames.

Heb jij ooit gebruik van een wetsuit gemaakt? Zo ja, welk model gebruikte je toen? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook