fb
Damespraatjes Damespraatjes

Onzeker over je uiterlijk? Dit zijn de beste tips!

Onzeker over je uiterlijk

Veel mensen zijn niet 100 procent tevreden met hun uiterlijk. Is dit bij jou ook het geval en word je er zelfs een beetje onzeker van? Dat is natuurlijk enorm vervelend. Er zijn echter wel een aantal tips die je kunt onthouden als je jij graag zelfverzekerder zou willen voelen. Benieuwd welke tips dit zijn? Lees snel verder, wij geven tips voor als je onzeker over je uiterlijk bent!

Kijk naar waar je wel blij mee bent

Wil je jezelf graag mooier vinden? Kijk dan niet alleen maar naar de dingen waar je niet tevreden mee bent. Probeer het juist eens van de andere kant te bekijken. Wat vind je nu wel echt mooi aan jezelf? Je kunt vast een hoop dingen opnoemen. Of het nu een mooi kapsel, prachtige ogen of slanke benen zijn: iedereen heeft wel iets unieks. Herhaal dit voor jezelf een aantal keer. Zo vallen de negatieve dingen sneller weg en je beseft zo sneller dat er ook een hoop mooie dingen zijn!

Besteed genoeg tijd aan je uiterlijk

Hoe je jezelf mooier gaat vinden? Door genoeg tijd te besteden aan je uiterlijk. Wellicht heb je normaal gesproken nooit make-up op of doe je weinig moeite om echt een mooie outfit aan te treken. Wanneer je dit wel doet, zal je jezelf meteen een stuk mooier vinden. Neem dus de tijd om je uiterlijk te verzorgen. Probeer eens een andere make-up look, kies een nieuw kapsel bij de kapper of gun jezelf een heerlijk maskertje voor op je gezicht: het zijn allemaal dingen die je zou kunnen doen om jezelf zo mooi mogelijk te vinden. Het gaat hierin niet om hetgeen wat je ziet, maar vooral het gevoel dat het geeft. Self care is self love!

Andere oplossing bij onzeker over je uiterlijk

Heb jij echt een bepaalde onzekerheid en lukt het je niet om hier mee te leven? Dan zou je eens in gesprek kunnen gaan met een cosmetisch arts. Hij of zij kan samen met jou kijken naar manieren om hetgeen waar jij niet tevreden over bent, voor jou mooier te maken. Denk hierbij aan dingen als een neuscorrectie, maar ook injectables, een facelift of halslift. Denk hierbij eerst wel heel goed na of het wegnemen van die ene onzekerheid jou op de lange termijn ook daadwerkelijk gelukkiger maakt.

Neem complimenten aan

Geeft iemand je een compliment? Accepteer deze dan. Het kan lastig zijn om een compliment te accepteren als je onzeker bent over je uiterlijk, maar probeer het echt van iemand aan te nemen. Iemand zegt het tenslotte niet zomaar, dus wees hier juist bij mee. Wuif de complimenten niet weg en ga er niet tegenin. Probeer de woorden van iemand anders echt te geloven. Daar word je alleen maar meer zelfverzekerd van! 

Laat je niet beïnvloeden door social media

Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van social media. Van Instragram en Facebook tot Snapchat en Twitter: het wordt veel gebruikt. Hoewel het leuk kan zijn om te zien wat andere mensen allemaal bezighoudt, kan het ook een negatieve invloed op je hebben. Zeker als je onzeker bent over je uiterlijk, kan het gebruik van social media niet altijd positief zijn. Waarom? Omdat als je zelf onzeker bent over je uiterlijk, je jezelf sneller gaat vergelijken met anderen. Misschien volg je een aantal bekende mensen of modellen, die er altijd maar perfect uit lijken te zien.

Als je onzeker bent, kan het zo zijn dat je jezelf gaat vergelijken met dit soort personen. En je raadt het al: dat werkt niet bepaald positief. Je wordt misschien nog wel meer onzeker, want op deze manier ben je haast nooit tevreden met jezelf. Probeer dus absoluut uit te kijken met social media en tracht je hier niet door te laten beïnvloeden. Als je merkt dat je dit lastig vindt, kan het een goed idee zijn om de ‘perfecte mensen’ op deze kanalen gewoon niet meer te volgen. Zo komt het ook niet telkens voorbij!

Blijvend onzeker over te uiterlijk

Onzeker over je uiterlijk is niet leuk. Je kunt je hier slecht door voelen en vervelende periodes hebben. Probeer echter te onthouden dat iedereen uniek is op zijn eigen manier. Bovenstaande tips kunnen je wellicht op weg helpen om wat meer zelfverzekerder te worden over je uiterlijk. Lukt het je echt niet om tevreden te zijn? Dan kan een chirurgische ingreep altijd nog een optie zijn. Als je iets aan je gezicht wilt laten doen, zou je hiervoor kunnen kijken bij drwever.com.

Onzeker over je uiterlijk? Hopelijk hebben deze tips je een beetje geholpen! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook