fb
Damespraatjes Damespraatjes

Online een matras kopen: Hoe pak je dat aan en waar let je op?

Als puber en student interesseerde het mij meestal vrij weinig waar ik op sliep. “Als ik maar met rust gelaten word”, zei ik weleens als iemand mij vroeg wat ik nodig had om goed te slapen. Haha, dat is tegenwoordig wel anders! Nu ik twee kinderen heb (die niet altijd even goed slapen), is het hebben van een goed matras ineens wél heel interessant. Toen wij in verwachting waren van Sophia kochten wij dan ook een super-de-luxe matras! Hier genieten wij vier jaar later nog elke nacht van. 

Ons matras kochten wij niet in een winkel, maar online. Maar hoe doe je dat, online een matras kopen? Ooit hoorde ik dat je bij het kopen van een nieuw matras, je maar liefst 20 minuten op ieder matras zou moeten proef-liggen. Dat is wel heel erg lang! En het fijne is dat dit ook eigenlijk helemaal niet nodig is. Hoe pak je het aan en waar let je op?

Waar let je op bij online een matras kopen?

Wanneer je online een matras koopt, zijn een aantal dingen belangrijk om te weten:

Eén of twee matrassen

Vroeger grapte ik weleens dat bedden met twee matrassen voor stellen met een slecht huwelijk zijn. Boy, was I wrong! Hoewel ik het in de eerste maanden van onze prille relatie heerlijk vond om Ward bij elke omdraai te voelen, is dat nu wel anders. Wij kozen daarom voor twee matrassen, zodat je minder last hebt van het gedraai van de ander. Ook nu we er voor de kinderen vaak uit moeten ’s nachts, vind ik twee matrassen prettiger. Slapen jullie beter op één groot matras? Ga dan absoluut hiervoor! Hierbij geldt: het is maar net wat jouw voorkeur heeft!

Gewenst formaat matras

Wij hebben een matras 180×220 centimeter. We gingen voor een lang matras omdat Ward bijna twee meter lang is. Zijn jullie allebei 1.80 meter of kleiner? Dan zou een matras 180×210 centimeter voldoende moeten zijn. Kijk hierbij ook naar de afmeting van de slaapkamer. Is hij aan de grote kant? Dan kan je altijd voor een maatje groter gaan, zelfs als je dat zelf niet bent. Staat zo lekker chique 😉

Online een matras kopen

Jouw/jullie gewicht

No worries, ik ga je niet vragen om hier en plein public je gewicht te delen. Wél is het belangrijk dat jij en je partner dit weten wanneer jullie online een matras kopen. Hoe zwaar je bent heeft invloed op de gewenste stevigheid van het matras. Koop je een matras waar je eigenlijk te zwaar of te licht voor bent, dan kan het zijn dat je er niet lekker op slaapt en dat je zelfs rugklachten krijgt. Er niet stiekem een paar kilo’s afsnoepen dus!

Retourneren

Online een matras kopen? Let erop dat je het matras kunt retourneren indien het niet bevalt. Het kan zijn dat je in het begin een beetje moet wennen aan jouw nieuwe matras. Maar heb je na een week nog steeds het gevoel dat je gewoon niet lekker ligt of zelfs slecht slaapt? Stuur het matras dan retour en kies een nieuwe. Houd er hierbij wel rekening mee dat het matras in dat geval schoon en fris moet zijn!

Praat mee

Online een matras kopen kan dus zeker! Heb jij het weleens gedaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Lees ook: Mara geeft te veel geld uit en zo behaalt ze haar financiële doelen nooit

Reageer ook