fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara geeft veel te veel geld uit: “Het roer moet om! Op deze manier behalen we onze financiële doelen nooit.”

huidverzorgingsproducten

Laatst vroeg iemand mij wat de inkomsten en uitgaven van ons gezin zijn.”Ik moet je teleurstellen, dat ga ik je niet vertellen”, zei ik. “Wat ik je wel kan vertellen, is dat we het heel erg goed hebben en dat we allemaal gezond zijn.” Dat is het antwoord waar ze het mee moest doen. Maar weet je wat zo erg is? Eigenlijk weet ik zelf niet eens precies hoeveel geld we precies aan wat uitgeven… Wat ik wel weet, is dat het eigenlijk iets te veel is. Het kan niet langer zo, op deze manier behalen we onze financiële doelen nooit. 

Hoge vaste lasten

Te veel geld uitgeven; ik durf te wedden dat er nu vrouwen meelezen die dit herkennen. Een groot deel van het geld gaat bij ons naar de vaste lasten, zoals de hypotheek, auto’s, verzekeringen, abonnementen en kinderopvang. Daarnaast maken wij ook nog gebruik van een aantal niet-noodzakelijk ‘luxe’ diensten, zoals HelloFresh, Bloomon, Netflix, Videoland en diverse tijdschriften en kranten. Ook hebben wij een schoonmaker/strijkhulp en een vaste oppas voor de kinderen.

Eten-drinken-blij zijn budget

In de weekenden gaan Ward en ik graag uitgebreid uiteten. Nu kan dat even niet, dus laten we lekker eten van lokale restaurants thuisbezorgen. Hier drinken we goede wijn bij, waarbij we voor kwaliteit in plaats van kwantiteit gaan. Al met al zijn de lekkere etentjes en uitgebreide lunches ook een flinke hap uit ons maandelijks ‘eten-drinken-blij zijn budget’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Damespraatjes (@damespraatjes) op

Nieuwe badkamer 

Al met al best wat uitgaven dus! Gelukkig komt er ook genoeg binnen, maar dat betekent niet dat het geld niet op kan. Sparen vinden wij nog lastig en dat kan veel beter. We dromen van een nieuwe tuin, ik zou een moord doen voor een nieuwe badkamer en als het weer mogelijk is willen we graag een mooie reis maken met het gezin. Geld lenen zou een optie zijn, maar wij willen het liever zelf bij elkaar sparen. Dat is best een uitdaging als je eigenlijk wat te veel uitgeeft!

Financiële doelen behalen

De oplossing? Een dubbel zo hoog inkomen! Haha, grapje hoor 😉 Ook dan zou ik het gewoon allemaal weer uitgeven. De sleutel in het behalen van je financiële doelen ligt in het beheersen van de uitgaven. Hier gaan we te makkelijk mee om en daar mogen we veel kritischer op worden. Ik heb mij dan ook voorgenomen om onze vaste lasten eens flink aan te pakken. Wist je dat je door het zorgvuldig vergelijken van je autoverzekering, zorgverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering, persoonlijke lening en hypotheekrentes je tot wel duizend euro per jaar kunt besparen?

Op 5 september 2020 zijn Ward en ik getrouwd. Een geweldige dag, maar o zo duur!

Vaste lasten onder de loep

Duizend euro. Dat is veel geld, waar je veel leuke dingen mee kunt doen. Of nou ja, in ons geval veel geld dat we direct naar de spaarrekening door kunnen sluizen. Om dit voor elkaar te krijgen zou je zelf één voor één al je vaste lasten onder de loep kunnen nemen. Maar wist je dat er ook websites zijn waar je dit makkelijk op één plek kunt doen? Op bijvoorbeeld Geld.nl kan je eenvoudig meer dan 450  financiële producten met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je voor al je vaste lasten de beste deal krijgen, makkelijk geld besparen en jouw financiële doelen bereiken!

Leuke keuzes maken

Ik weet wel wat ik met dat bespaarde geld ga doen: lekker opzijzetten! Door elke maand duizend euro op onze spaarrekening te kunnen zetten, gaan wij onze spaardoelen super snel halen. Dan alleen nog de lastige keuze: beginnen we met het restylen van de badkamer of gaan we eerst voor een nieuwe tuin. Keuzes, keuzes… Maar wel het soort keuzes die leuk zijn om te maken 😉

Praat mee

Wat zijn financiële doelen die jij maar lastig kunt behalen doordat je te veel geld kwijt bent aan je vaste lasten? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook