fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ongesteld zijn, prettig?!

Tja, die ene week in de maand… Geen week om erg naar uit te kijken. Daarnaast is het gebruiken van menstruatieproducten een noodzakelijk ongemak. Vaak zonder na te denken, met je gebruikelijke merk en op de automatische piloot.

Uiteraard blijft menstrueren altijd wat onhandig en ongemakkelijk. Echter bij Katoen&Ko kun je producten vinden om deze periode gezonder, duurzamer en comfortabeler door te komen.

Katoen&Ko is een webwinkel met duurzame producten voor je menstruatie en borstvoedingsperiode.  Zeer duurzaam en milieuvriendelijk omdat alles herbruikbaar is en de afvalproductie wordt gereduceerd tot…nul!

Menstruatiecup
Een van de ‘nieuwste’ producten  is een menstruatiecup.  Eigenlijk een product wat al jaren bestaat en door ontwikkeld is, maar waar veel vrouwen nog nooit van hebben gehoord. Jammer, want het is een van de gezondste en meest comfortabele manier om je menstruatie door te komen.

Het is een klokvormig bekertje wat de menstruatie opvangt in plaats van absorbeert. Hierdoor heb je geen last van irritaties, veel verschoningen, lekkages en andere ongemakken. Bovendien is het herbruikbaar en zijn geen wegwerpspullen meer nodig.

Een cup kan veilig tot wel 12 uur ingebracht blijven zitten, geen gedoe, geen afval, geheel lichaamsvriendelijk! Katoen&Ko heeft  twee prachtige merken: Mooncup® en Lunette®. Beiden zeer duurzaam in productie en verpakking.

tweematenlunette

Wasbare inlegkruisjes
Ook katoenen inlegkruisjes zijn erg prettig voor dagelijks gebruik. Imse Vimse heeft bijvoorbeeld pantyliners en pads van heerlijk zacht biologisch katoen. En LadyPad maakt ze van bamboe-stof; zacht en antibacterieel.

Ook hierbij worden geen bleekmiddelen, pesticiden en plastics gebruikt die kunnen zorgen voor allergieën en irritaties.

feminine-hot-pink-inside-final2-1

Geweldig zachte zoogcompressen
Geen zware natte kledders meer, maar zachte zoogcompressen die niet alleen fantastisch (droog) aanvoelen, maar ook zeer goed absorberen. Katoen&Ko heeft heerlijke zoogcompressen van Little Lamb. Deze zijn gemaakt van biologische bamboe stof. En de zoogcompressen van Imse Vimse komen in voordelige sets van zacht fleece-katoen.

Little Lamb Bamboo-Breast

Benieuwd geworden? Bezoek de site en laat je overhalen om eens iets anders te proberen!

www.katoenenko.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook