fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 tips om duurzamer te leven

Met z’n allen worden we steeds duurzamer. We zijn hard aan het recyclen, maken gebruik van nieuwe energiebronnen en stappen steeds vaker over op hybride auto’s: duurzaam is hip! Natuurlijk kan je altijd meer doen om nog wat duurzamer te leven, maar wat dan? 3 tips om duurzamer te leven:

h

1. Laat de rages links liggen, maar ga mee met langdurige trends

Heel leuk dat sommige mensen elk jaar een nieuwe garderobe aanschaffen, maar het is natuurlijk niet echt duurzaam. De kleding moet gemaakt, vervoerd en opgeslagen worden: dit geeft allemaal uitstoot en is niet zo goed voor het milieu. Koop in plaats van veel hippe, goedkope kleding wat minder kleding. Hierbij mag je best wat meer uitgeven aan items die je vaak draagt, zoals een spijkerbroek of een mooi colbert. Je kleding blijft zo langer mooi, raakt minder snel uit de mode en is minder belastend voor het milieu.

2. Eet in ieder geval één dag per week geen vlees en vis

Ja, je leest het goed! Word voor één dag per week vegetariër en draag jouw steentje bij aan het verbeteren van het klimaat en het oplossen van het wereld voedselprobleem. Wist je dat het produceren van 1 kilo vlees ongeveer 25 kilo voer nodig is? Hierdoor heeft het vee misschien genoeg te eten, maar heel veel mensen niet! Daarnaast zorgen de uitlaatgassen van de koe (uitwerpselen en scheten) en de uitlaatgassen voor het vervoeren van vlees en voer voor veel uitstoot. Helemaal vegetariër worden willen maar weinig mensen, maar 1 dag per week draagt al flink bij!

3. Gooi niets weg wat je ook kunt hergebruiken

Waarom spullen kopen, gebruiken en vervolgens weggooien als je door het aanschaffen van andere producten niks hoeft weg te gooien? Precies, dat slaat eigenlijk nergens op. Nederlanders gebruiken vaatdoekjes vaker dan één keer door ze in de wasmachine te gooien, we kopen geen plastic borden want we hebben borden die we kunnen afwassen en we gebruiken tafelkleden in plaats van papieren placemats. Waarom? Omdat je dit soort dingen prima nog een keer kan gebruiken!

Wat je nu ook steeds vaker ziet zijn herbruikbare menstruatieproducten, zoals menstruatiecups en maandverband die je gewoon in de wasmachine kunt gooien. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer en comfortabeler! De producten zijn van een betere kwaliteit dan wegwerp hygiene producten en zitten dus fijner. Het feit dat je het thuis op hygiënische wijze kunt wassen en opbergen zorgt voor een heel gebruiksvriendelijk product. Hier een aantal producten die jij zou kunnen gebruiken om duurzamer, goedkoper en fijner die ene week van de maand door te komen.

Al deze producten zijn afkomstig van Katoen & Ko, een handige webwinkel die gespecialiseerd is in duurzame menstruatieproducten. Echt een dikke aanrader!

Momiji inlegkruisjes
Lamazuna reinigingsdoekjes 
Momiji maandverband
Imse Vimse maandverband
Lunette menstruatiecups 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook