fb
Damespraatjes Damespraatjes

Onderzoekers University of Oxford: “Mensen met dikke billen zijn gezonder”

dikke billen

Heb je wat vollere heupen of dijen en misschien dikke billen? Dan mag je een vreugde dansje doen! Uit onderzoek van de University of Oxford en het Churchill Hospital is een verband aangetoond tussen een voller onderlichaam een lagere kans hebben op diabetes, hartziekten en andere obesitas-gerelateerde ziekten, in vergelijking tot mensen die het vet rond hun buik dragen. 

Dikke billen, dijen en heupen

Oke, er wordt ook benadrukt dat het natuurlijk beter is om een gezond gewicht, met een lage hoeveelheid vet te hebben. Maar heb je het dan toch, dan ben je zeker beter af met vet op de heupen, dijen en billen, dan met vet op de buik. Dokter Robert Kushner, een professor die obesitas bestudeert in het Northwestern Memorial Hospital zegt tegen abc News: “Er is veel bewijs dat de vetopslag niet overal in het lichaam hetzelfde is. Buikvet is metabolisch actiever, waardoor het vet signalen door het hele lichaam stuurt. Vet in het onderlichaam heeft de eigenschap stabieler te zijn en geeft minder Cytocine af dan vet rond de buik. Cytocine is betrokken bij insulineresistentie, wat kan leiden tot diabetes.”

Heb jij het vet op de buik, in plaats van het onderlichaam? Geen paniek! Je kunt deze gezondheidsrisico’s ook voorkomen door het hebben van een gezond gewicht. Maar heb je dan toch wat extra kilo’s? Dan kan het dus maar beter op je billen, dijen en heupen zitten.

Waar heb jij extra vet?

Ik heb een echt appel-figuur en heb dus meer vet op de buik, dan op mijn billen. Zeker een goede reden om gezond te blijven eten en regelmatig flink te sporten. Waar heb jij wat extra vet? Ben je naar aanleiding van dit artikel van plan om meer of juist wat minder te gaan sporten? Wij zijn heel benieuwd! Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook