fb
Damespraatjes Damespraatjes

Oma’s Huishoudtip: Aangekoekte kaasfonduepan schoonmaken? Zo doe je dat!

Als ik vroeger mocht kiezen wat we gingen eten, wilde ik steevast kaasfonduen. Niet zomaar uit een pakje, nee… Het moest de verse kaasfondue van mijn mammie zijn. Man, wat vind ik dat lekker! Inmiddels woon ik natuurlijk al heel lang niet meer bij mijn ouders, maar kaasfondue is nog steeds één van mijn favorieten. Laatst aten mijn vriend en ik met z’n tweeën nog voor vier(!) personen aan kaasfondue. Top avondje, kan ik je vertellen. Wat iets minder top was, is dat we na het vreetfestijn in een diepe foodcoma raakten en niks hebben opgeruimd. Resultaat? De volgende dag vonden we een aangekoekte kaasfonduepan in de keuken…

Aangekoekte kaasfonduepan schoonmaken? Zo doe je dat!

Allereerst is het belangrijk om alvast met een houten of plastic lepel alle losse kaas uit de pan te scheppen. Gebruik géén ijzer of metaal, deze kan de pan beschadigen.

Doe 200 ml heet water en 5 druppels afwasmiddel in de pan en zet hem op het vuur. Breng het water aan de kook en draai het vuur terug naar een lage stand. Laat dit 10 minuten rustig koken en pak dan een afwasborstel met zachte haren. Ga met de borstel over de boden van de pan en je zult zien dat alle aangekoekte resten makkelijk loskomen. Gooi het water weg en je kunt de pan nu op de gewone manier afwassen.

Heb jij nog een goede tip om een aangekoekte kaasfonduepan schoon te maken? We zijn heel benieuwd! Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Nieuwe tips

Volgende week woensdag publiceren we om 9 uur weer een handige nieuwe tip! Is er een vervelend huishoudelijk klusje waar jij graag een tip voor wil? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel en wij gaan voor jou op zoek naar de beste manier! Heb jij een betere manier om je spiegels schoon te houden? Laat ons dat ook onder dit artikel weten. Zo maken we het huishouden een stukje makkelijker.

2 reacties

R.Bisschop -

Kaasfondueden schoonmaken doe je heel simpel op de volgende manier.
Zet de pan om het vuur, gevuld met water en een flinke schep wasmiddel.
Laat het rustig 1 uur heel langzaam koken, en de kaas wordt opgelost in het water.
Eventueel nog 1 x om het helemaal schoon te krijgen.
Werkt ook prima bij pannen met aangekoekte aardappelen of groente of …melk.
Succes ermee. Rob

R.Bisschop -

Het gaat natuurlijk op de kaasfonduepan die schoongemaakt moet worden.

Reageer ook