fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nieuwe slaapkamer? Zo richt je hem in!

Je herkent het vast wel: je bent net verhuisd en je wilt je huidige slaapkamer een complete make-over geven. Je wilt er een fijn plekje van maken omdat je er natuurlijk een groot deel van de dag spendeert. Belangrijk dus dat je genoeg aandacht besteed aan het inrichten van je slaapkamer. Maar waar begin je nu eigenlijk? In dit artikel vertellen wij je waar je op kunt letten, zodat inrichten voortaan gewoon leuk wordt!

Kleurgebruik in de slaapkamer

Het is belangrijk dat je je thuis voelt in je slaapkamer. Want het is de plek waar je je dag begint en eindigt. De inrichting van jouw slaapkamer kan dan ook een grote rol spelen in hoe jij je voelt. Is je kamer vaak rommelig? Grote kans dat jij ook onrustig wakker word. De eerste keuze die je eigenlijk moet maken bij het inrichten van je kamer, zijn de kleurencombinaties. Houd jij van neutrale kleuren of kies je liever voor diepe- of felle kleuren? Ga je voor een accentmuur of houd je het geheel neutraal? De keuze is enorm. Gelukkig is de inrichting gebonden aan jouw persoonlijke smaak en een perfecte manier om jouw kamer een persoonlijke twist te geven. Loop je vast bij het kiezen van een kleur voor op de muur? Geen zorgen. Lees gauw door welke muurkleuren op dit moment trendy zijn. Wil je je kamer groter laten lijken? Kies dan voor lichte kleuren zoals wit, beige of een warmere tint grijs. Een andere tip: plaats een hoge spiegel in je kamer zodat het lijkt alsof de ruimte doorloopt.

Beddengoed voor ultiem comfort

Als je aan een slaapkamer denkt, is een bed waarschijnlijk het eerste wat in je gedachte opkomt. Dit is namelijk het meubelstuk wat  perfect moet aansluiten op jouw wensen én lichaam. Kies dus eerst voor de juiste maat en uitvoering en denk daarna pas aan de kleur en het materiaal. Beddengoed is natuurlijk ook onmisbaar in de slaapkamer. Met een goed ondersteunend kussen, een chique dekbedovertrek en een dekbed 240×220 voor misschien wel jouw nieuwe kingsize bed, maken het geheel helemaal af. Bovendien zijn het elementen die een groot verschil kunnen maken op jouw nachtrust. En je kunt het ook nog eens matchen met de rest van je inrichting. Een win-win situatie!

Accessoires ter versiering

De één wilt een gezellig plekje van de slaapkamer maken en de ander ziet het vooral als een praktische ruimte. Toch zul je merken dat decoratie ervoor zorgt dat jij elke ochtend vrolijk opstaat. Maar wat voor accessoires fleuren de kamer nu eigenlijk op? Muurdecoratie is een perfecte toevoeging om je kamer een persoonlijke touch te geven. Hang je favoriete foto’s aan de muur of kies een mooi schilderij uit. Zet eens een keer leuk plantje op je nachtkastje of top je bed af met veel sierkussens. Heb je een ruime kamer? Dan kun je er ook nog voor kiezen om planten en kleine meubelstukken in verschillende hoeken van de kamer te zetten. Het zijn tenslotte de finishing touches die de kamer gezellig maken! Om de kamer helemaal compleet te maken, kun je ook nog wat geurkaarsen neerzetten. Ze ruiken namelijk niet alleen heerlijk, maar geven ook nog een fijne sfeer aan de kamer.

Afbeelding: Spacejoy via Unsplash

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook