fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nieuwe look voor jouw badkamer? Een grote verbouwing is echt niet nodig!

De badkamer is niet alleen de plek waar we ons klaarmaken voor de dag (of onder de douche stappen aan het einde van een hele lange dag), maar ook de plek waar we tussendoor kunnen ontspannen in een zelfgecreëerde mini-spa. Niet iedere badkamer is echter helemaal ingericht hiervoor. Maar het is niet moeilijk te realiseren en een verbouwing is vaak helemaal niet nodig. Gelukkig maar want dit is redelijk ingrijpend, zeker vanwege al het stof dat door je huis dwarrelt en de bijkomende hoge kosten. Met een aantal relatief kleinere acties kun je alles weer hip en stralend krijgen. Nieuwe look voor jouw badkamer? Een grote verbouwing is echt niet nodig! Ik vertel je meer.

Nieuwe fontein doet al wonderen

Die witte wasbak die in de badkamer geïnstalleerd is, geeft nou niet echt het wow-effect als je graag een mooie badkamer wilt. Gelukkig is een nieuwe fonteinset zo gekocht en geïnstalleerd. Lukt dit laatste je nou niet zelf, dan is er vast wel een handige Harry (of Henriette) in de buurt die hiermee kan helpen. De fonteintjes zijn er in verschillende materialen, maar als ik zelf een voorkeur mag geven dan zou ik gaan voor natuursteen. Deze zijn gemaakt van een mix van hardsteen, marmer en basalt. Extreem sterk en hard dus! Juist omdat natuursteen producten er nooit hetzelfde uitzien vind ik het zo mooi en luxe aandoen.

Niets zo irritant als condens op de spiegel

Condens op de spiegel is natuurlijk heel erg irritant, zeker als je eventjes lekker een maskertje op wilt smeren, of als je je haar eens lekker in de krul wilt zetten. Het moeten wachten tot je ‘door kunt’ is aan de meeste mensen niet besteed (althans, ik hoop dat het zo is, want anders ben ik de enige die zo ongeduldig is). Naast een badkamerspiegel met verlichting heb je ze tegenwoordig zelfs met verwarming. Klinkt luxe (is het ook), maar ook zeker heel erg handig als je geen tijd – of geen zin – hebt om te moeten wachten.

Luxe badlakens

Die kleine handdoeken waar de rafels aanhangen kunnen echt wel eens de deur uit. Of je kunt ze nog kleiner knippen en ze inzetten als poetsdoeken waarmee je je badkamer weer lekker schoon kunt maken. Dit laatste is overigens iets dat ook zeker zal bijdragen aan het fijne gevoel dat je ervaart als je even tijd voor jezelf maakt. Een schone ruimte geeft nou eenmaal veel meer rust! Luxe badlakens zijn daarentegen wel echt een goed idee als je toch bezig bent met het upgraden van de badkamer. Misschien klinkt het allemaal duur, maar het zijn zeker niet alleen maar de warenhuizen die deze lakens verkopen. Speur dus gerust eens rond op Google en houd eventuele acties altijd goed in de gaten.

Opgeruimd staat netjes

Een schone badkamer is natuurlijk fijn, maar een opgeruimde badkamer des te meer. Zorg dus dat er geen lege flessen shampoo rondslingeren en zet alles netjes in een badkamerkast of in een rekje in de douche. De badlakens die nog niet zijn gebruikt kun je natuurlijk opstapelen in speciaal daarvoor bedoeld kastje, terwijl de gebruikte exemplaren netjes kunnen worden opgehangen aan een designradiator. Kinderen in huis? Koop een dichte wasmand waar al het speelgoed dat in bad wordt gebruikt in kan worden opgeborgen.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto: Sanibell BV on Unsplash

1 reactie

Rieneke -

Vaak even alleen nieuwe voeg tussen de tegeltjes en de tegels schoonmaken doet al vaak wonderen…

Reageer ook