fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips als je op zoek bent naar een goede budgetkeuken

5 tips als je op zoek bent naar een goede budgetkeuken

Als je kijkt naar de aanschaf van een nieuwe keuken, dan schrik je je waarschijnlijk eerst een hoedje van de gemiddelde prijs. De meeste keukens kosten namelijk tussen de 12.000 euro en 25.000 euro (exclusief montage). Ja, daar kun je inderdaad ook best een leuke autootje voor kopen, I feel you. Gelukkig hoef je echt niet zulke hoge bedragen uit te geven als je een aantal dingen aanpast. Goedkope keukens zijn er ook en die zijn echt ook heel degelijk en mooi. Ik geef je hieronder 5 tips als je op zoek bent naar een goede budgetkeuken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keukendepot (@keukendepot)

Allereerst: vergelijk offertes

Laat jezelf goed informeren voordat je een aankoop doet en vraag verschillende offertes op om te zien wat het verschil in prijs is. De ene aanbieder hanteert soms een hele andere prijs dan de ander en daarnaast zijn er soms ook aantrekkelijke aanbiedingen. Zonde om dit te negeren natuurlijk, want je bent een dief van je eigen portemonnee als je geen weloverwogen beslissingen neemt.

Basic, maar met een eigen twist

Een keuken met kookeiland wordt ‘m niet als je voor een ‘klein budget’ een nieuwe keuken aan wilt schaffen, jammer maar helaas. Natuurlijk is een basic keuken van Keukendepot.nl ook helemaal prima, zolang je de door jou gewenste apparatuur maar tot je beschikking hebt. Een basic keuken is er eentje zonder al te veel poespas en heeft vaak witte kastjes en een standaard aanrechtblad. Je kunt de boel een eigen twist geven door andere handgreepjes te plaatsen of de kastjes te wrappen met gekleurde folie o.i.d. Een paar leuke planken aan de muur (met een rijtje kookboeken) en een rijtje kleurrijke tegels tegen de muur maakt het geheel super uniek. Dit hoeft niet veel te kosten!

Goedkoper materiaal

Wil je besparen op de kosten, kies dan voor goedkoper materiaal in de keuken. Natuurlijk is een werkblad van natuursteen meer dan prachtig, maar qua prijs is het een stuk minder aantrekkelijk. Kies liever voor kunststof of composiet. En wil je heel graag houten keukenkastjes, maar loopt dat flink in de papieren, kies dan voor kunststof frontjes met een houtlook. Soms is dat zelfs bijna niet van echt te onderscheiden.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keukendepot (@keukendepot)

Showroom keukens ook regelmatig in de verkoop

Er zijn verschillende merken en leveranciers die showroom keukens aanbieden voor de verkoop. Vaak zit er luxe apparatuur in deze keukens en heb je dus goede en kwalitatieve materialen voor een interessantere prijs. Let wel altijd goed op de formaten van de keuken, de voorwaarden en de garantie!

Zelf aan de sloop

Heb je ervaring met verbouwen, dan kan het demonteren van de oude keuken of het installeren van een nieuwe je veel geld schelen. Zelf aan de sloop zorgt er echt voor dat je geld in je zak houdt, maarrrrr, weet je niet zo goed wat je doet, dan kun je toch beter een pro inschakelen. Als je het namelijk verprutst en er moeten dingen worden aangepast, dan kost het je alsnog een hoop geld. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

Heb jij wel eens een nieuwe keuken aangeschaft? En hoe heb je dit aangepakt kijkend naar de kosten? We lezen het graag in de comments hieronder!

Afbeelding: Pexels – Mitchell Henderson

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook