fb
Damespraatjes Damespraatjes

Niet zo blij met je cadeaubon: dit kun je ermee doen!

Niet zo blij met je cadeaubon: dit kun je ermee doen!

Het geven van een cadeaubon is populair en soms krijg je er eentje waar je wat minder blij mee bent (of niet zo veel mee kunt). Een voorbeeld: je krijgt een cadeaubon van een bouwmarkt, maar je bent helemaal niet bezig met klussen – of je hebt gewoon twee linkerhanden. Lastig wel, want toegeven dat je er niet zo blij mee bent voelt misschien een beetje verwend. Hoe het ook zij: het is en blijft zonde als je er niets mee doet. Er zijn gelukkig meerdere manieren waarop je toch iets van waarde kunt kopen. Hoe dat precies zit leg ik je natuurlijk graag uit!

Omwisselen die bon!

Je cadeaubon omwisselen is de allereerste mogelijkheid die ik je voor wil leggen. Als je er eentje hebt gekregen waar je weinig mee kunt dan kun je hem dus gemakkelijk omwisselen voor een ander. Je vult online het formulier in op wissel.nl en daarna krijg je een (vrijblijvend) bod. Wanneer je kiest voor een andere cadeaubon dan is de waarde die je krijgt vaak 90% en soms kun je zelfs de volledige waarde van je bon ontvangen in de vorm van een nieuwe cadeaubon.

Je kunt jouw cadeaubon omruilen voor een bon van Bol.com, Zalando, Wehkamp, Etos, Gall & Gall of een Podium Cadeaukaart. Na akkoord lever je jouw bon in en krijg je jouw nieuwe cadeaubon in de mail (deze kun je dan ook direct gebruiken). Fysieke bonnen dien je per post op te sturen en de uitbetaling vindt pas plaatst wanneer alles ontvangen is.

Show me the money

Er is meer, je kunt namelijk ook jouw cadeaubon inruilen voor geld. Gemiddeld ontvang je 78% van de waarde van jouw oorspronkelijke bon. Het bedrag staat uiterlijk de volgende werkdag op je rekening (maar vaak al binnen enkele uren!). Ook voor deze manier van wisselen ontvang je eerst een bod. Het bepalen van hoe hoog dit bod is hangt af van de populariteit van het merk. Hoe populairder het merk is, hoe sneller de bon weer kan worden doorverkocht. Daarnaast speelt de geldigheid natuurlijk ook een rol. Verloopt de cadeaubon op korte termijn, dan is er minder tijd om te verkopen en zal het bod dus ook lager uitvallen dan een bon met een langere geldigheid.

En dan nog een andere tip

Bovenstaande mogelijkheden zijn erg handig en daarom raad ik je ook zeker aan om eens een kijkje te nemen naar cadeaubonnen die liggen te verstoffen (uiteraard spreek ik niet uit ervaring, ahum). Een andere tip van mij kan ik je echter niet onthouden. Eigenlijk is het niet eens een tip van mij, maar van mijn 15-jarige puber. Hij werkt bij een supermarkt en als je daar een nieuwe collega introduceert, die vervolgens een x aantal maanden ‘blijft hangen’ dan krijg je een cadeaubon van een x bedrag. Handig als hij is, bracht hij drie vriendjes van school naar binnen, die er nog steeds allemaal werken. 3 cadeaubonnen kreeg hij daar dus voor. Hij vroeg mij of ik ze over wilde nemen, zodat hij het geld ervoor terugkreeg. Jammer dat ik wissel.nl toch nog niet kende, want ik stemde in. Gelukkig heb ik de bonnen nog, dus ik denk er sterk over na om ze om te wisselen, alleen nog even bedenken of ik andere bonnen wil of geld. Keuzes, keuzes, keuzes….

Heb jij wel eens een cadeaubon gekregen waar je niet zo veel aan had? Wat heb je er toen mee gedaan? En zou je nu je bovenstaande gelezen hebt overwegen om deze om te wisselen? We lezen het graag in de comments, vinden we leuk 🙂

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Panos Sakalakis – Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook