fb
Damespraatjes Damespraatjes

Niet te geloven! Dit is de nieuwste nagellak trend

Mensen die mij goed kennen weten dat ik pas sinds kort nagellak gebruik. In het voorjaar was ik met één van mijn dochters in Frankrijk toen ze in een parfumerie in Aix-En-Provence dieprode nagellak bij me opdeed. Wat ik als tot dan toe levenslang-nagellakloze dame niet had verwacht, is dat ik het prachtig vond. En gedachten als “super vrouwelijk”, “mooi” en “waarom niet eerder” schoten door mijn hoofd.

Afgebladderde nagellak een nieuwe trend?

Maar ik ben nagelbijter en dan is nagellak wel een uitdaging. Om mijn nagels mooi te houden bijt ik nu een stuk minder. Dat wel! Maar het valt mij tegen hoe vaak ik mijn nagels opnieuw moet lakken om ze een beetje toonbaar te houden. De nagellak bladdert af, vooral na huishoudelijke klusjes, in de tuin werken of bij het intensief trainen in de sportschool. Maar ik las zojuist op de website van Libelle dat mijn afgebladderde nagellak een trend gaat worden. Bekende beauty bloggers en instagrammers laten zich graag fotograferen met  (op het eerste gezicht) zeer onverzorgde nagels.

 Slordigheid is de bedoeling  

Het ziet er slordig uit en dat is de bedoeling. Maar je moet niet denken dat je er weinig werk aan hebt. De bedenkster van deze mogelijke nieuwe hype is nagelstyliste Jin Soon.  “Ik noem het de fashionable versie van slordigheid.” Een soort stijlvolle slordigheid dus! “Bij afgebladderde nagellak, zie je dat er stukjes nagellak aan de bovenkant van je nagels af is. Terwijl bij stijlvolle slordigheid juist het onderste deel “leeg” blijft”.

Het vier-stappen-plan voor stijlvolle slordigheid
  • Lak je nagels eerst met een transparante onderlaag.
  • Werk met de gekleurde nagellak vanaf het midden van de nagel naar boven. Creëer een onregelmatig effect door de ene strook nagellak wat langer dan de andere te maken.
  • Laat je nagels drogen
  • Breng tot slot een toplaag aan. Hiermee voorkom je dat ze echt gaan afbladderen :-).

Is deze nieuwe trend iets voor jou? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Voor mij is het in ieder geval een uitkomst haha! Ik moest trouwens bij de stijlvolle slordigheid ook een beetje denken aan de scumbrotrend bij mannen. Bij scumbro betalen mannen een vermogen om er uit te zien als een tiener die zich al dagen niet gewassen heeft en wiet gaat verkopen op een afgelegen parkeerplaats. Hieronder lees je er meer over!

Lees ook: Goodbye Hipster, Hello Scumbro

Reageer ook