fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vanessa: ‘Nu ik volledig hersteld ben en weer intiem wil zijn met Bill, wijst hij mij af’

intiem na ziekte

Het seksleven van Vanessa staat sinds een paar jaar on hold. Vanessa werd ziek en de zin in seks verdween volledig. Haar man Bill was superlief voor haar, begripvol en drong nooit aan. “Maar nu ben ik genezen en raakt Bill me nog steeds niet aan. Zou hij een ander hebben?”

Vanessa en Bill hebben het altijd goed gehad tussen de lakens. “We zijn allebei heel seksuele wezens en kunnen nauwelijks van elkaar afblijven. Ook konden we er altijd goed over praten. We deelden fantasieën, wensen en gingen geen onderwerp uit de weg.” Daarin is verandering gekomen toen Vanessa ziek werd. Haar zin in een stevige vrijpartij nam af en Bill had daarvoor alle begrip. “Dat was zo fijn, Bill zeurde en klaagde tijdens mijn ziekte nooit. Hij begreep dat mijn hoofd even niet naar seks stond maar dat ik hard bezig was om te genezen en weer de oude te worden. Ik vond dat zo groots van Bill en zo fijn. Ik ben ervan overtuigd dat mijn herstel daardoor sneller is gegaan.”

Ik ben altijd in the mood

Vreemd om te merken vond Vanessa dat haar libido tot een nulpunt daalde. “Ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen. Bill kan mij bewijs van spreken midden in de nacht wakker maken voor een lekkere vrijpartij, ik ben vrijwel altijd in de mood. Altijd al geweest. Toen ik Bill ontmoette werd mijn leven nog leuker want ik had een man gevonden die net zo’n hoog libido heeft als ik. Dat is echt heel fijn want veel mannen zeggen wel altijd in te zijn voor seks, maar uit ervaring weet ik dat dat niet zo is. Mannen die langer in een relatie zitten, raken vaak verveeld, of worden lui. Denken dat een onderhoudsbeurtje genoeg is voor een vrouw. Nou niet dus.”

Bill de rots in de branding

Het herstel van haar ziekte duurt langer dan Vanessa zou willen, maar ze knokt zich terug in de wetenschap dat Bill achter haar staat. “Ik zou me geen raad weten zonder Bill; hij heeft me er bovenop geholpen. Hij bleef me supporten ging mee naar elke medische afspraak en sportte samen met me zodat mijn conditie weer beter werd. We waren echt een eenheid samen.” Ze deden alles, alleen gebeurde er weinig in bed. “Dat kwam deels door mijn vermoeidheid maar ook omdat Bill er niet over begon en eigenlijk vond ik dat wel fijn. Ik voelde geen druk en dat was een verademing.”

Nu voel ik afstand

Inmiddels is Vanessa volledig hersteld en ze heeft haar normale leven weer opgepakt. Ze is weer aan het werk gegaan en dat gaat prima. Ze voelt zich energiek en sterk en laat de nare periode achter zich. “Nu ik me weer oke voel, heb ik ook zin in seks met Bill. Maar ik voel afstand en voor het eerst sinds we samen zijn durf ik het niet zo goed bespreekbaar te maken. Ik heb het gevoel dat er iets speelt bij Bill. Door mijn ziekte ben ik wat kilo’s aangekomen en misschien vindt Bill me niet zo aantrekkelijk meer. Het zou ook maar zo kunnen dat Bill ergens een vriendinnetje heeft opgeduikeld met wie hij regelmatig seks had. Ook dat zou me niet verbazen. Hij is een gezonde sterke kerel en heeft zijn behoeften. Maar we hadden ooit beloofd elkaar te vertellen als de behoefte aan een ander was ontstaan.”

Dat is helemaal jouw type

Laatst gooide Vanessa een balletje op bij Bill, maar hij ving ‘m niet. “Ik zag een vrouw op televisie en ik wist dat zij helemaal zijn type is. Ik maakte daarover een opmerking in de trant van ‘met haar zou je toch wel een beschuitje willen eten’ maar dat viel verkeerd. Bill reageerde bokkig en liep weg.” Het zet Vanessa aan het denken. Waarom reageerde Bill zo fel? “Ik denk toch dat hij een vriendinnetje heeft. Ik heb echt het idee dat hij me ontwijkt. Als we in bed liggen en ik ga lekker tegen hem aan liggen en begin hem te strelen, dan zegt-ie dat moe is. Nou dat was hij voordat ik ziek nooit.”

Bang voor het antwoord

Buikpijn, dat krijgt Vanessa ervan. ’s Nachts ligt ze te piekeren en bedenkt ze allerlei scenario’s die ze overdag nog groter maakt dan ze zijn. “Ja, ik weet het, ik maak mezelf gek. Ik zie dan voor me hoe Bill in bed ligt met een andere vrouw en dat hij uiteindelijk voor haar kiest en mij achterlaat. Belachelijk natuurlijk, want ik weet helemaal niet wat er aan de hand is. Gek genoeg vind ik het nu moeilijk om het gesprek aan te gaan. Vooral omdat ik bang ben voor het antwoord. Zolang er niets hardop is gezegd, is er niets aan de hand.”

Wat zou jij doen als je in Vanessa’s schoenen stond? Snap je haar twijfel en angst voor het antwoord? Of vind je dat ze zich moet vermannen en het gesprek met Bill moet aangaan? Denk jij dat Bill er een vriendinnetje op na houdt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door ArtHouse Studio via Pexels

Lotte: “Met een deodorantdop in mijn vagina meldde ik me op de eerste hulp”

seksspeeltjes-deodorantdop-vagina-eerste-hulp
Seksspeeltjes zijn een fijn hulpmiddel tijdens soloseks of ter aanvulling van een lekkere vrijpartij met je partner. Bij gebrek aan veilig speelgoed, stoppen sommigen uiteenlopende voorwerpen in lichaamsholtes die er vervolgens niet meer uitkomen. Lotte (41) kan daarover meepraten. “Stond ik daar voor de balie aan een keurige assistente uit te leggen dat er ergens in mijn vagina een deodorantdop rondzwierf.”

Nog steeds krijgt ze het warm als ze eraan terugdenkt. “Je leest wel eens verhalen van vrouwen die van alles in hun vagina stoppen. Wijnflessen, achterkanten van haarborstels, komkommers en meer van dat soort voorwerpen. Ik kon me daar nooit iets bij voorstellen…

Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Sjaak -

Haha, Bill en Vanessa. Jaaaaaja. Wie heeft dit verhaal uit zijn duim gezogen bij jullie? Wat een bullshit zeg

Joris -

Dus wel een of ander blog benaderen en je verhaal vertellen, maar niet gewoon even een lastig gesprek aangaan met je eigen partner? Ok. Kan natuurlijk.

Verder: is de eindredactie op vakantie? “Bill kan mij bewijs van spreken midden…”, “Nou dat was hij voordat ik ziek nooit.”

Reageer ook