fb
Damespraatjes Damespraatjes

Niemand weet dat Pleun miljonair is: “Wil niet dat mensen mij anders gaan zien”

miljonair

Miljonair op je vijfendertigste; niet veel mensen kunnen dat zeggen. Iemand die dat wel kan, is Pleun. Ze is sinds vorig jaar miljonair, zonder dat iemand het weet. “Zelfs mijn ouders hebben geen idee en dat wil ik zo houden ook. Ik ben als de dood dat mensen mij anders gaan zien”, vertelt ze tegen ons. In dit artikel legt Pleun uit hoe zij met 35-jaar oud een vermogen van ruim een miljoen euro wist op te bouwen.

Geen Gucci of Rolex

Als je Pleun ziet, zou je niet zeggen dat ze zeer vermogend is. “Ik loop gewoon in kleding van de H&M, C&A en Zara. Als je het mij vraagt is het de grootste onzin om ineens in t-shirts van 300 euro te gaan lopen. En een tas van Gucci of een horloge van Rolex? Daar zie ik de meerwaarde totaal niet van in. Meestal gebruik ik een tasje van de supermarkt en de tijd kan ik zien op mijn telefoon. Werkt net zo goed en ik hoef niet bang te zijn dat ik overvallen word.”

Hard werken

Pleun komt uit een echt arbeidersgezin. “Mijn vader staat op de markt en mijn moeder werkt in de kantine van het ziekenhuis. Het zijn hele gewone, hardwerkende mensen. Van huis uit heb ik geleerd dat voor niks de zon opkomt en dat je hard moet werken om een goed leven te hebben. Toen ik 14 jaar was liep ik een krantenwijk en toen ik 15 werd kwam hier een baantje als vulploegmedewerker bij de supermarkt bij. Mijn ouders vonden het prima dat ik lekker veel werkte, mits ik goede cijfers haalde op school. Met twee vingers in mijn neus heb ik mijn gymnasiumdiploma gehaald. En het geld wat ik verdiende met mijn bijbaantjes? Dat kwam allemaal op mijn spaarrekening terecht.”

Bitcoins

De spaarrekening van Pleun groeit jarenlang door, waardoor ze net na haar studie een flinke zwik bitcoins kan kopen. “Daar las ik iets over en ik dacht: hoe leuk is dat? In 2016 kocht ik voor ongeveer 10.000 euro 20 bitcoins. Deze heb ik in 2021 voor ruim 700.000 euro verkocht. Met een deel van de opbrengsten kocht ik een appartement en een ander deel gebruikte ik om te beleggen. Dat ging erg goed en ook hier heb ik veel geld mee verdiend.”

Spaarrekening

Pleun heeft gewoon een baan. “Ik werk als softwareontwikkelaar en heb een royaal inkomen. Elke maand wordt er 4.300 euro op mijn rekening bijgeschreven. Mijn kosten zijn daarentegen laag, vooral omdat ik geen hypotheek op mijn huis heb. Het grootste deel van de week zit ik op kantoor. Hier eet en drink ik, thuis stook ik nauwelijks en ik geef niks om luxe producten. Elke maand gaat er tussen de 2.000 en 3.000 euro naar mijn spaarrekening. Dit is al jaren zo en dat tikt lekker aan.”

Niemand weet het

Niemand in de omgeving van Pleun weet dat ze zo veel geld heeft. “Vooral omdat ik niet wil dat mensen anders naar mij gaan kijken. Op dit moment heb ik geen concrete plannen met het geld, maar op termijn wil er wel iets moois mee gaan doen. Een grote donatie aan een goed doel, een eigen stichting oprichten of een huis kopen voor mijn ouders. Zo lang ik het niet weet, doe ik er nog even niks mee. De enige personen die van mijn vermogen weten, zijn mijn accountant en vermogensbeheerder. Zij kijken met mij mee.”

Bordje pasta

Het geld aan zichzelf uitgeven is Pleun in ieder geval niet van plan. “Mij maak je er niet gelukkig mee. Ik heb geluk gehad met de bitcoins. Mijn ouders hebben mij hard leren werken en ik ken de waarde van geld. Doodzonde vind ik het om geld aan onzin uit te geven. Als ik op vakantie ga vlieg ik gewoon economy class en zit ik in een voordelig hotel. En eten in sterrententen? Mij niet gezien. Doe mij maar een lekker bordje pasta met een glas ijskoude cola. Daar kan echt niks tegenop!”

Toekomst

Over vijf jaar hoopt Pleun dat ze veel mensen heeft kunnen helpen met haar geld en dat ze nog net zo gelukkig is als nu. “En misschien dat ik ooit een partner vind om samen leuke dingen mee te doen. Of hij ook veel geld moet hebben? Haha, zeker niet. Liever niet zelfs. Ik wil gewoon een man die snapt waar het in het leven écht om draait, namelijk geluk. En dat zit zeker niet in materiële zaken.

Afbeelding: Unsplash+

De kinderen van Mae mogen niet meer met oma meerijden: “Maakt haar heel boos”

niet meer met oma meerijden

Toen Mae en Tom aankondigden hun eerste kindje te verwachten, bood de moeder van Mae aan om fulltime op het kleintje te passen. “Dat was heel lief bedoeld, maar we hebben vriendelijk bedankt. Mijn moeder is altijd erg betrokken, maar soms slaat dat door. Zo belde ze mij tijdens mijn zwangerschappen iedere dag om te vragen hoe het ging. Als ik niet opnam belde ze Tom. Ze moest en zou horen dat alles goed met mij was.” In dit artikel vertelt Mae waarom haar moeder zo extreem betrokken is, hoe ze daar mee omgaan en hoe dat is nu ze kinderen heeft. Ook loopt Mae tegen een probleem aan waarbij ze graag jullie advies zou willen… LEES VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Martine van Os -

Heel verstandig! Mensen gaan heel erg raar doen als er geld in het spel is, zeker als de een vermogender is dan de ander (in een vriendenkring, in familie…). Je krijgt snel scheve gezichten, rare verwachtingen en hoe erg ook, vriendschappen en familiebanden kunnen er kapot aan gaan. Mocht je ooit een partner hebben, leg dan in hemelsnaam bijzonder goed vast wat van jou is en wat van je partner. Laat je niet door je roze bril verleiden 🙂

Reageer ook